Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a2f0ed3f5f03a282d7d3ce4c72f3fca1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Hyvää yötä Odie” – kuu­laskeutuja on simahtanut – Uutisalue

”Hyvää yötä Odie” – kuu­laskeutuja on simahtanut

Odysseus onnistui laskeutumaan Kuun pinnalle viikko sitten. Kyseessä on ensimmäinen kerta yli 50 vuoteen, kun yhdysvaltalaisalus laskeutui Kuun pinnalle.

Yhdysvaltalainen kuulaskeutuja Odysseus on simahtanut.

Laskeutujan Kuuhun lähettäneen Intuitive Manchines -yhtiön mukaan Odysseus onnistui lähettämään vielä perjantaina ennen sammumistaan ”jäähyväislähetyksen”. Odysseuksen lähettämässä kuvassa näkyy Kuun pintaa ja taustalla puolikuun muotoinen Maa.

”Hyvää yötä Odie. Toivottavasti kuulemme sinusta vielä”, Intuitive Manchines kirjoitti kuvan saatteeksi X:ssä.

Odysseus sai virtaa aurinkopaneeleistaan.

Odysseus onnistui laskeutumaan Kuun pinnalle viime perjantaina 23. helmikuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta yli 50 vuoteen, kun yhdysvaltalaisalus laskeutui Kuun pinnalle.

Laskeutuminen ei sujunut ongelmitta, sillä aluksessa havaittiin tekninen ongelma sen lähestyessä Kuun pintaa. Alus joutui turvautumaan Nasan kehittämään kokeelliseen laser­laskeutumisjärjestelmään. Odysseus kuljettaa muun muassa Yhdysvaltain avaruusjärjestö Nasan tarvikkeita ja instrumentteja Kuuhun.

Intuitive Manchines kertoi seuraavana päivänä laskeutumisesta, että Odysseus on kellahtanut kyljelleen. Odysseus pystyi kuitenkin lähettämään Kuusta dataa.

Source Link is.fi