Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d7caec89ad0c253e3b3df0023a08bc67, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valtion oma Solidium on suurin yksittäinen yhteisöveron maksaja – katso, mikä yritys maksaa muhkeimman veropotin sinun kunnassasi – Uutisalue

Valtion oma Solidium on suurin yksittäinen yhteisöveron maksaja – katso, mikä yritys maksaa muhkeimman veropotin sinun kunnassasi

Verottajan julkaisemien vuoden 2020 verotietojen mukaan yhteisöveroa maksoi eniten valtion oma sijoitusyhtiö Solidium. Kaikkiaan veroja kertyi yli 95 miljoonaa euroa.

Yhteisöverojen kärki muuttuu, jos huomioidaan myös konsernien maksamat verot. Verottaja listaa yhteisöveronmaksajat osakeyhtiöittäin, mutta Finanssiala ry:n mukaan Suomen suurin yhteisöveron maksaja oli lääkeyhtiö Bayer, joka maksoi 124 miljoonaa veroja.

Toisena on K-ryhmä (118 miljoonaa euroa) ja kolmantena Nordea (110 miljoonaa euroa).

Koronavuosi kohteli hyvin eri tavoin eri aloja ja yrityksiä. Monella liikevaihto pieneni, mutta liikevoitto kuitenkin kasvoi kululeikkauksien ja koronatukien ansiosta. Kauppalehden selvityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan nettotulostaan paransi selvästi yli puolet yrityksistä ja keskimäärin yli kuusi prosenttia.

Kaikkiaan yritysten maksaman yhteisöveron määrä putosi edellisvuodesta 0,4 miljardia euroa ja jäi 5,4 miljardiin euroon.

Valtion maksama koronatuki on yrityksille veronalaista tuloa. Sekin on osaltaan vaikuttanut siihen, että yhteisöverotulot eivät pudonneet nyt nähtyä enemmän.

Tästä jutusta voi katsoa yli tuhannen nimen listan eniten tienanneista ja maakuntien suurituloisimmista.

Katso oman kuntasi tilanne

Alla olevasta yhteisöverokoneesta voit katsoa, mikä yritys omassa kunnassasi on ollut suurin verojen maksaja.

Yhteisövero on osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen maksama tulovero. Se on suuruudeltaan 20 prosenttia yhteisön verotettavasta tulosta. Veron kertymä vaihtelee huomattavasti yhtiöiden tekemästä tuloksesta riippuen.

Listalle nousevat yritykset, jotka ovat tehneet eniten voittoa ja siten maksavat myös eniten veroa. Tavallisesti yhteisövero jakaantuu niin, että valtiolle siitä menee noin 70 prosenttia ja loput noin 30 prosenttia yrityksen kotikunnalle. Viime vuonna kuntia tuettiin koronan takia niin, että kunnan osuus kasvatettiin noin 42 prosenttiin.

Koneessa on tuhannen koko maassa eniten yhteisöveroa maksaneen yrityksen tiedot ja sadan yrityksen tiedot kunnittain. Listassa on mukana yli 5 000 euroa veroa maksaneiden yhtiöiden tiedot, mutta ei konsernien yhteenlaskettuja tietoja.

Valitse ensin kunta, jonka tiedot haluat nähdä. Hakukentässä voit myös hakea yrityksen tietoja.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Yhteisöverokone on tehty yhdessä Svenska Ylen kanssa.

11.11. klo 11.24 korjattu kuntien saamaksi osuudeksi noin 42 prosenttia, tavallisen noin 30 p.rosentin sijasta.

Lue myös: Näillä tuloilla ylsi vuoden 2020 tulokärkeen – lue Ylen uutiset veropäivästä

Source Link yle.fi