Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d80e741df222d279fb25d4a219b59e84, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valtteri Bottas kertoo podcastissa, miten matka F1-maailman huipulle alkoi – onnekas sattuma tavallisena lauantaina muutti kaiken – Uutisalue

Valtteri Bottas kertoo podcastissa, miten matka F1-maailman huipulle alkoi – onnekas sattuma tavallisena lauantaina muutti kaiken

Sattumilla on Valtteri Bottaksen mukaan ollut osansa hänen päätymisessään formulakuljettajaksi. Bottas uskoo, että yksi erilainen reittivalinta olisi voinut tehdä elämästä täysin toisenlaisen.

– Kaikki alkoi oikeastaan vahingossa. Jos oltaisiin isän kanssa missattu yksi kyltti ja menty kaupunkiin, niin ehkä en olisi koskaan koettanut mikroauton ajamista, Bottas muistelee Suplan Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas -podcastissaan.

Valtterin isä Rauno Bottas kertoo podcastissa, että kipinä autourheiluun syttyi yhden lauantaisen ostosreissun päätteeksi. Vaateostokset oli hoidettu etuajassa, joten kotiin ei tarvinnut palata heti.

– Nähtiin mikroauton näköinen kuva, jossa luki karting ja kysyin Valtterilta, mitähän se tarkoittaa. Tiesimme, mitä mikroauto tarkoittaa. Sanoin, että mennään katsomaan, Rauno Bottas kertaa.

Radalla kisattiin kartingin SM-osakilpailua, joka vangitsi vilkkaan lapsen. Rauno Bottas sanoo olleensa jo valmis lähtemään pois radalta, kun huomasi pojan kiinnostuksen lajia kohtaan.

– Vale innostui siitä heti ja valehtelematta kaksi tuntia vilkas kaveri istui eikä halunnut lähteä mihinkään. Silloin isänä huomasin, että pojassa tapahtui jotain, ja tämä olisi sellainen laji, mitä kannattaa kokeilla, Rauno Bottas sanoo.

Välittömästi kokeilemaan ei kuitenkaan päässyt, kun Lahden FK-kerholla ei ollut 5-vuotiaalle Bottakselle riittävän pientä autoa. Jalat eivät yltäneet polkimille. Rauno Bottas ajatteli kiinnostuksen olevan ohimenevää ja kartingin unohtuvan, kun kevät talven jälkeen koittaisi. Väärin.

– Sanoin pojalle, että nyt pitää syödä kaurapuuroa joka aamu, että jalat yltävät polkimille. Se oli tehnyt sellaisen jäljen kaveriin, että miltei joka viikko, ellei melkein joka päivä piti mitata, onko hän kasvanut pituutta. Palo oli niin kova, vaikkei ollut päässyt metriäkään ajamaan, Rauno Bottas sanoo.

Valtterin mukaan kunnia kaurapuurokikasta ei kuitenkaan mene isälle, vaan edesmenneelle isoisälle.

– Kyllä sen sanoi isoisä. Vaadin joka aamu vanhemmilta aamupuuron, jotta kasvan, nyt 173-senttinen Valtteri Bottas vahvistaa.

Autourheilun rinnalla Bottas pelasi innokkaasti jääkiekkoa. Itsekin kiekkoa pelanneelle Rauno-isälle jääkiekkoharrastuksen loppuminen oli pieni kolaus.

– Tavallaan aluksi vähän harmittelin sitä, kun hän päätti jääkiekon lopettaa ja siirtyä kartingiin. Eihän sitä silloin voinut tietää, että hänestä tulee joku päivä F1-kuljettaja, Rauno Bottas muistelee.

– Olin pelannut joukkueessa ja ajattelin, että se on hyvä sosiaalinen ympäristö, joka antaa valmiuksia elämän varrelle. Mutta taitaa tuo formula ykkönenkin antaa aika hyvät valmiudet, hän sanoo.

Valtteri Bottas sanoo itse, että pitkään jako oli selvä: talvella jääkiekkoa ja kesällä kartingia. Jääkiekkokausien venyessä pidemmiksi Bottas tiesi, että lajivalinta on tehtävä.

– Ajaminen on ollut aina ykkösjuttu. Ero ei ollut välillä välttämättä iso, mutta tiesin, että jossain vaiheessa lätkä alkaa syödä ajamista ja siinä paremmaksi pääsyä, Bottas sanoo.

Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas -podcast on kuunneltavissa Suplasta.

Ilta-Sanomat ja Supla kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Source Link is.fi