Banner Before Header

Valtteri Filppula vaikuttui Sauli Niinistön tapaamisesta – eräs seikka ”teki siitä vielä spesiaalimman”

Tampere

Valtteri Filppula, 38 teki kiekkohistoriaa MM-kotikisojen päätteeksi, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalainen kolmen kullan kerhossa – Stanley Cup, olympiakulta ja miesten maailmanmestaruus.

– Upea fiilis, joka on koko ajan vain parantunut.

– Kultaklubiin pääsystä on tullut paljon viestejä ja onnitteluita, mutta itsellä päällimmäisenä mielessä ovat olleet nämä tämän kauden Leijonien saavutukset olympiakisoissa ja MM-kotikisoissa, Filppula tunnelmoi saapuessaan Jääkiekkoliiton ja SM-liigan yhteiseen palkintogaalaan perjantaina.

Vuosi 2022 on ollut Filppulalle unohtumattomien tähtihetkien tulitusta.

Ensin esikoisvauvan syntyminen juuri ennen Pekingin olympiakisoihin lähtemistä, perään Suomen kautta aikojen ensimmäinen olympiavoitto joukkuelajeissa ja kauden päätteeksi ensimmäinen MM-kulta kotikisoissa.

– Eihän tätä kaikkea pysty edes kuvitella tapahtuvaksi, mutta niin se vain tapahtui. Paljon olemme jätkien kanssa asiasta jutelleet, mutta kukaan meistä ei menestystämme pysty selittämään, Leijonien kapteenina molemmissa turnauksissa toiminut Filppula sanoo.

Valtteri Filppula kohotti mestaruuspystyn ilmaan Tampereen kultajuhlilla.

Aina analyyttisesti pelaamiseen suhtautuva hyökkääjä ymmärtää saavutusten ainutlaatuisuuden.

– Kun pelataan jotain turnausta tai kisaa, aina todennäköisempää on hävitä kuin voittaa, koska vain yksi joukkue monista voi sen kerrallaan tehdä. Pelaamallahan se kulta aina voitetaan, mutta silti vaikka kuinka hyvin sen tekisi, useammin tulee jokin muu sija.

– Kun toinen kulta tuli olympiakisoista ja toinen kotikisoista – molemmat aina spesiaaliturnauksia – niin onhan se tosi harvinaista, että molemmat onnistumiset osuivat samalle kaudelle.

Olympia- ja MM-kotikisojen kultaleijonat pääsivät perjantaina yhdessä muistelemaan unohtumatonta kauttaan, kun presidentti Sauli Niinistö isännöi heitä Kultarannassa.

– Tosi hieno paikka. Mahtavaa, että pääsimme vierailulle. Ainutlaatuinen kokemus, Filppula summasi.

– Jo ylipäätään se oli tosi upea juttu, että presidentti kutsui meidät vieraakseen. Kun tilaisuus oli toteutettu vain hänen ja meidän joukkueemme kesken, se teki siitä vielä spesiaalimman tapahtuman.

Filppulan mukaan ilmapiiri Naantalissa oli leppoisan välitön.

– Presidentti esitteli ensin paikkoja ja sitten nautimme lounaan hänen kanssaan. Ehdimme sen yhteydessä pari sanaakin keskenämme vaihtaa. Mukava oli puhua myös ihan niitä näitä Niinistön kanssa.

Sauli Niinistö isännöi Leijonia Kultarannassa perjantaina.

Kultaleijonien päivä jatkui Naantalista Tampereelle, jossa oli kiekkokauden palkintojen jakamisten aika.

– Kiva juhlia vielä kerran jätkien kanssa. Fiilistellä, miten kaikki menikin niin nappiin. Enempää ei voi edes toivoa, kun pääsi kokemaan tämmöisen kauden.

Filppulan ura jatkuu ensi kaudella Sveitsin liigassa Genevessä, mutta maajoukkuepelit saattoivat päättyä kevään MM-kotikisoihin.

– Rehellisesti en ole vielä lopullisesti miettinyt. Jossain vaiheessa syksyllä itselle selviää, olivatko ne maajoukkuepelit siinä vai yrittääkö vielä täysillä päästä mukaan.

– Annan luontaisten tuntemusten tulla ja teen niiden perusteella lopulliset ratkaisut, Fillppula jättää oven raolleen, mutta henkäisee heti perään:

– Jos kevään kisat jäävät viimeiseksi turnaukseksi Leijonissa, aika mukava niihin olisi kyllä lopettaakin.

Filppula sai perjantain palkintogaalassa Tampere-talossa Jääkiekkoliiton vuoden miespelaajan pystin ja President’s Trophy -erikoispalkinnon.

Source Link is.fi