Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_68da4193e8dc8f6e3ef0f1be8393f5a2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Varakas perhe adoptoi köyhän lapsen ja päätyi hittileffan aiheeksi – nyt Michael Oher esitti pöyristyttävän väitteen ”vanhemmistaan” – Uutisalue

Varakas perhe adoptoi köyhän lapsen ja päätyi hittileffan aiheeksi – nyt Michael Oher esitti pöyristyttävän väitteen ”vanhemmistaan”

Hollywoodin hittielokuvan taustalta on paljastunut häikäilemätön vyyhti.

Entinen NFL-pelaaja Michael Oher syyttää ottovanhempinaan tunnettuja Sean ja Leigh Anne Tuohya häikäilemättömästä keplottelusta tapauksessa, joka on noussut isoksi uutisaiheeksi Pohjois-Amerikassa. Asiasta kertoo muun muassa ESPN.

Oher tuli kansainvälisesti tunnetuksi vuonna 2009, kun hänen nuoruudestaan tehtiin hittielokuva Elämä pelissä (The Blind Side). Tositarinan pohjalta tehdyssä elokuvassa varakas Tuohyn perhe adoptoi köyhyydessä kasvaneen Oherin ja auttaa tätä matkalla kohti NFL-tähteyttä.

Sandra Bullock voitti naispääosa-Oscarin roolistaan Leigh Anne Tuohyna.

Michael Oherin tarina tuli tunnetuksia Elämä pelissä -elokuvasta. Sandra Bullock näytteli Leigh Anne Tuohya ja Quinton Aaron Michael Oheria. Kuva: Ralph Nelson

Oher oli yksi 12-henkisestä sisarusparvesta, joiden äiti kärsi huumeongelmista. Hän asui useissa sijaisperheissä, kunnes päätyi opiskelemaan Memphisissä. Siellä urheilullisesti lahjakas poika tutustui Tuohyihin, jotka kutsuivat hänet lopulta asumaan luokseen.

Oherin uusien väitteiden mukaan hyvin olennainen osa maailmankuulusta tarinasta ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Tennesseessä nostetun vetoomuksen mukaan Tuohyt eivät koskaan adoptoineet Oheria. Sen sijaan he huijasivat Oherin allekirjoittamaan ennen 18-vuotispäiväänsä paperin, joka teki Tuohyista hänen edunvalvojiaan. Siinä roolissa he pystyivät tekemään Oherin taloudenpitoon liittyviä päätöksiä hänen nimissään.

Oherin oikeuteen toimittamissa papereissa väitetään, että Tuohyt käyttivät hyväkseen edunvalvojan roolissa saamiaan oikeuksia ja tekivät diilin, jonka avulla he saivat väitetysti miljoonien dollarien edestä rojalteja hittielokuvasta. Oikeuden papereissa sanotaan, että Tuohyille ja heidän kahdelle lapselleen maksettiin elokuvasta 225 000 dollaria sekä 2,5 prosenttia elokuvan tuotoista.

Michael Oher oli avauskokoonpanossa, kun Baltimore Ravens voitti Super Bowlin vuonna 2013. Oher pelasi Super Bowlissa myös vuonna 2016 Carolina Panthersin paidassa. Kuva: Jeff Siner / ZUMA

Elokuva tuotti pelkästään elokuvateatterissa yli 300 miljoonaa dollaria. Vetoomuksen mukaan Oher ei itse saanut elokuvan tuotoista penniäkään.

– Edunvalvojat Leigh Anne Tuohy ja Sean Tuohy ovat tehneet itsestään rikkaat Michaelin adoptioon liittyvän valheen avulla, vetoomuksessa kirjoitetaan ESPN:n mukaan.

Oher edustajineen vaatii vetoomuksessa oikeusistuinta päättämään Tuohyjen edunvalvontasopimuksen ja estämään näitä käyttämästä hänen nimeään hyväksi. Siinä vaaditaan myös tarkkaa selvitystä kaikista tuloista, joita Tuohyt ovat Oherin nimen avulla saaneet. Tuohyja vaaditaan maksamaan Oherille reilun osan tuotoistaan sekä määrittelemättömän summan korvausrahoja.

Oikeuteen toimitettujen paperien mukaan Oher sai selville helmikuussa 2023, että toisin kuin hän oli uskonut, hänen 17-vuotiaana allekirjoittamansa paperi ei tehnyt hänestä Tuohyn perheen jäsentä.

Oherin menestyksekäs NFL-ura alkoi samoihin aikoihin, kun leffasta tuli hitti. Tästä syystä hän ei vetoomukseen mukaan tutkinut tarkemmin, miksei tienannut elokuvasta rahaa. Hän palkkasi asianajajan selvittämään asiaa vasta uransa päätyttyä vuonna 2016.

Sandra Bullock voitti parhaan naispääosan Oscarin Leigh Anne Tuohyn roolistaan. Tim McGraw esitti Sean Tuohyn roolia. Kuva: Ralph Nelson / Alcon Entertainment / ZUMA / MVPhotos

– Miken suhde Tuohyjen perheen kanssa alkoi viiletä, kun hänelle selvisi, että hänet esitettiin elokuvassa yksinkertaisena. Suhde huononi entisestään, kun hänelle selvisi, että hän oli ainoa perheenjäsen, joka ei saanut rojalteja elokuvasta, ja se rikkoutui lopullisesti kun hän selvisi, ettei häntä ollut adoptoitu eikä hän ollut osa perhettä, Oherin asianajaja J. Gerard Stranch kuvaili.

Sean Tuohy on kiistänyt Oherin tekemän vetoomuksen väitteet Daily Memphian -lehdelle.

– Olemme musertuneita. On kuohuttavaa ajatella, että tekisimme rahaa kenenkään lapsistamme avulla. Mutta me aiomme rakastaa Michaelia 37-vuotiaana juuri samoin kuin rakastimme häntä 16-vuotiaana, Tuohy sanoi ESPN:n mukaan.

Oher pelasi NFL:ssä kahdeksan kauden ajan hyökkäyksen linjamiehenä, suurimman osan ajasta Baltimore Ravensissa.

Source Link is.fi