Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c20ae46f95db5acd3a7950f2e23ae7d1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Veikkausliigatuomio: Nolot pipopäät ottivat HJK:n panttivangiksi – Uutisalue

Veikkausliigatuomio: Nolot pipopäät ottivat HJK:n panttivangiksi

IS:n raati arvioi Veikkausliigan viikonlopun kierroksen tapahtumia.

Veikkausliigassa pelattiin toinen kierros. Sarjanousija Gnistan pelasi käsittämättömän ottelun Tampereella voittaessaan Ilveksen 6–4. HJK nousi pois jumbosijalta.

Veikkausliiga-tuomion vasaraa heiluttelevat vuorotellen toimittajat Joonas Kuisma, Janne Oivio ja Ari Virtanen.

Kierroksen tulokset

HJK–FC Lahti 4–0

Haka–EIF 2–1

VPS–SJK 1–1

FC Inter Turku–AC Oulu 3–3

Ilves–Gnistan 4–6

IFK Mariehamn–KuPS 2–2

Joonas Kuisma

Tähti

Veikkausliiga. Kauden alkuun on nähty kaksi erinomaista kierrosta. Maaleja on mätetty lähes 4 per peli. On ollut härskejä osumia, jotka ovat kelvanneet suoraan Urheiluruutuun. On ollut kohuja ja mitalisuosikkien kangertelua. Lisäksi eri puolilla Suomea, erityisesti Helsingissä, Kuopiossa ja Seinäjoella, nuoret kotimaiset tähdet ovat olleet näkyvässä roolissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Puheenaihe

Ikävä kyllä lieveilmiöitäkin on nähty. Helsingissä tuntuu, että nolojen pipopäiden pikkuarmeija on ottanut HJK:n panttivangikseen. Lahtea vastaan Klubipääty esitteli tifoa, jossa nämä kommandomyssyjanarit oli nostettu osaksi ”Yhtä Klubia”, joka toimii ”kentällä, katsomossa ja kadulla”. Ylilyönti on vain ajan kysymys, jos häiriöpoikien äidit eivät laita kotiiintuloaikoja kuntoon.

Tyyli

FC Inter aloitti kautensa kiusallisesti somessa. Ikään kuin ei riittäisi, että Turun paikalliskilpailija TPS on ikuisesti juuttunut Ykkösliigaan pelaamaan akatemioita ja persaukisia kyläseuroja vastaan. Inter päätti vertailla X:ssä turkulaisten yleisömääriä ja potkia samalla maassa makaavaa. Inter voisi keskittyä esimerkiksi voittamaan pelejä. Onko funikulaari mennyt Turussa jumiin tai berliininmunkki juuttunut väärään kurkkuun?

Moka

FC Lahdelle sakkoja. Syy: paskuus. Toni Lindbergin joukkue vastasi Helsingissä kauden huonoimmasta suorituksesta, vaikka erityisesti avausjaksolla HJK olisi ollut horjutettavissa. Lahti on seura, joka ei tarjoa suomalaiselle jalkapallolle paljon muuta kuin harmeja. Vauhdinotto Ykkösliigasta voisi olla hyväksi, mutta ”ikävä kyllä” pääsarjassa on huonompikin poppoo.

Yllätys

Voiko yllätyksenä pitää, että Suomen yliarvostetuimman valmentajan Vesa Vasaran kausi ei ole lähtenyt Turussa käyntiin torvet törähdelleen? Vasaralle oli Hongassa tunnusomaista, että arki oli kuulemma laadukasta, mutta peli väsyi usein tuloksettomaksi pimputteluksi. Nyt hän on Interissä ympäristössä, jossa tuloksia vaaditaan. Kausi on alkanut tappiolla sarjanousija Gnistanille ja rumalla kotisulamisella AC Oulua vastaan. Palli heiluu jo.

Janne Oivio

Tähti

HJK:n Topi Keskinen iski kaksi niin hienoa maalia, ettei niitä voi peitellä ainoastaan FC Lahden surkeuteen. Molemmissa osumissaan Keskinen puki aasinhatun lahtelaisten keskikenttäpelaajien ja puolustajien ylle ennen komeaa viimeistelyä. Oli hyvä päätös häneltä jäädä vielä ainakin kevääksi Suomeen. Onnistumiset maalinteossa auttavat eteenpäin.

Puheenaihe

FC Lahti. Toni Lindbergin joukkue selvisi melkoisella tuurilla ja Ilveksen pelaajien kehnolla viimeistelyllä tasapelillä kauden avauksesta. Mitä ilmeisimmin sen jälkeen ei paljoakaan valmistavia jumppaliikkeitä tai kalvosulkeisia tehty. Sitä myöten murheellinen oli Kuhnurit alusta loppuun Töölössä. On jonkinmoinen saavutus näyttää alkukaudesta huonommalta kuin käytännössä amatööripohjalla operoiva EIF.

Tyyli

Silmät kiinni ja täysillä! Oli VPS:n puolustaja Martti Haukiojan unelmatykki tehty sitten taidolla tai tuurilla, viekkaudella taikka vääryydellä niin se oli huippusuoritus. Huima kaukolaukaus toi Pohjanmaan derbyyn ihanasti lisää sähköä ja myös vähän sinappia seinäjokisten persuksiin. SJK sisuuntui kelpo ottelussa vielä tasapelitulokseen.

Moka

Erotuomari Dennis Antamo tarjoili todellisen Ahvenanmaan pannukakun viikonloppuna. Maarianhaminassa elää sitkeästi tuttu pienen paikkakunnan usko, jonka mukaan isot, pahat mantereen tuomarit sorsivat ruotsinkielisiä seilaajia. KuPSille vihelletty rankkari lisäajalla oli heppoistakin heppoisempi, ja saarelaisten perunankeitin kiehuu taas yli. Surkutuomio pelasti vieraat Kristopher Da Gracan ja Aatu Hakalan turboahdetulta rävellykseltä, jolla IFK:lle lahjoitettiin avausmaali.

Yllätys

Gnistanin toisen jakson ilotulitus hakee vertaistaan Veikkausliigan historiassa. Ogelilaisten ilotulitus kauden alkuun on ollut riemastuttavaa. Olemme viime vuosina saaneet tottua melko apaattisiin sarjanousijoihin. Gnistan, kuten itsekin sanovat, ei ole tullut liigaan vain selviytymään. Se näkyy. Katsotaan, kantaako se maaliin asti.

Ari Virtanen

Tähti

Topi Keskinen oli melko pimennossa avauskierroksella, mutta HJK:n kauden kotiavauksessa hän oli täysin pitelemätön surkeata FC Lahtea vastaan. Keskinen on nyt pelaaja, joka näyttää olevan täysin väärässä sarjassa. Ei ihme, että Klubilla on kanttia pyytää 1,5–2 miljoonaa euroa tähdestään. HJK voi saada Keskisestä Veikkausliigan historian ennätyshinnan.

Puheenaihe

HJK:lla on iso ongelma. Osa seuran kannattajista tekee epäiltyjä rikoksia otteluissa naamioituneena. Poliisin mukaan HJK–Lahti-ottelussa tapahtui esimerkiksi seuraavia epäiltyjä rikoksia: naamioituminen, vahingonteko pyroteknisiä tuotteita käyttämällä ja järjestyksenvalvojan vastustaminen. Savut ja soihdut saattavat näyttää hienoilta, mutta niistä on vaaraa yleisötapahtumassa ja ne ovat myös laittomia. Poliisi näyttää tehneen linjanmuutoksen, eikä enää tyydy vain katselemaan sormien läpi laittomuuksia. Kannattajien olisi nyt syytä tyytyä laillisiin keinoihin luoda tunnelmaa tapahtumassa.

Tyyli

Mitä ihmettä tapahtui, kysyi moni joka kuuli jälkikäteen Ilves–Gnistan-ottelusta. Se oli ottelu, jossa olisi kannattanut olla paikalla. Ensinnäkin hyvin harvoin nähdään kymmenen maalin Veikkausliiga-ottelua puhumattakaan ottelusta, jossa sarjanousija nousee kahden maalin takaa-ajoasemasta 6–4-voittoon. Alkukaudesta on maaleja ropissut yllin kyllin joka paikkakunnalla, ja se on sarjan viihdyttävyyden kannalta erinomainen asia.

Moka

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen otti ykköstopparinsa Juhani Pikkaraisen sovitusti vaihtoon 56. minuutilla Ilveksen johtaessa Gnistania 2–0. Jälkikäteen se voi näyttää hirvittävältä virheeltä, koska sen jälkeen Ilveksen puolustuksessa oli avoimet ovet Gnistanin hyökkääjille. Mutta yhden pelaajan vaihtoon ei voi sortua koko joukkueen puolustus. Gnistan oli aktiivisempi pelin viimeisellä puolituntisella.

Yllätys

Lauantaina odotin näkeväni KuPSilta ylivoimaisen esityksen IFK Mariehamnia vastaan, mutta mitä vielä. Koko pistepotti meinasi mennä väkevästi puolustaneille saarelaisille, ja olisikin mennyt ilman lopun lahjarankkaria KuPSille. IFK Mariehamn on näköjään oppinut puolustamaan uuden päävalmentajansa alaisuudessa, mikä lupaa kiinnostavaa ottelua ensi lauantaille, kun IFK Mariehamn on HJK:n vieraana.

Source Link is.fi