Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1872d1fa9406f217f498e99b2eada1e7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Veli-Matti Savinainen selvisi ilman pelikieltoa – näin kurinpito perustelee – Uutisalue

Veli-Matti Savinainen selvisi ilman pelikieltoa – näin kurinpito perustelee

TPS valitti SM-liigalle Tappara-tähden toiminnasta.

Tapparan Veli-Matti Savinainen selvisi ilman pelikieltoa edellisen TPS-ottelun välikohtauksestaan Sisu-Petteri Lehtosen kanssa.

Savinainen huitaisi Lehtosta jalkaan ja tämä kaatui törmäten laitaan. Lehtonen näytti liigan julkaiseman videon perusteella loukkaavan itseään. Lehtonen poistui tilanteen jälkeen pukukoppiin.

TPS teki kurinpitosääntöjen 20 §:n mukaisen käsittelypyynnön torstain tilanteesta. Tilanteesta ei ottelussa tuomittu rangaistusta.

Liigan kurinpitodelegaatio julkaisi päätöksensä perjantaina.

– Tapparan pelaajan huitominen on mielestämme voimakas ja suuritehoinen, eikä hän millään tavoin yritä pelata kiekkoa. Tapparan pelaajalla ei edes ole mahdollisuutta osua kiekkoon, se on TPS-pelaajan vartalon suojassa. Tarkoitus huitomisella ja kontaktilla on meidän näkemyksemme mukaan horjuttaa tasapainoa ja sillä estää pelaajan eteneminen, tiedotteessa todetaan.

Liigan mukaan huitomisella on piittaamattomasti vaarannettu Lehtosta ja erityisesti siksi, että tilanne tapahtuu kovassa vauhdissa ihan laidan lähellä.

Tästä huolimatta Savinaiselle ei langetettu pelikieltoa. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Savinainen ei tilanteessa piittaamattomasti vaaranna vastustajaa, joten teko ei ylitä moitittavuudeltaan pelikiellon kynnystä.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio katsoo, että Savinaisen huitaisu liittyy kiekontavoittelutilanteeseen, jossa Lehtonen siirtää omaa mailaansa oikealle ja kääntää vartalon hieman ennen Savinaisen mailalla huitaisua. Tästä johtuen Savinaisen mailan huitaisu osuu Lehtosta vasempaan jalkaan, lausunnossa todetaan.

Kurinpitodelegaatio katsoo, ettei Savinaisen suorittama huitaisu ole tarkoitettu vastustajan kaatamiseksi, vaan se liittyy pelitilanteeseen ja niin sanotun mailapaineen antamiseen.

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että Savinaisen huitaisu liittyy kiekontavoittelutilanteeseen, jossa Lehtonen siirtää omaa mailaansa oikealle ja kääntää vartalon hieman ennen Savinaisen mailalla huitaisua. Tästä johtuen Savinaisen mailan huitaisu osuu Lehtosta vasempaan jalkaan.

Ottelusarjan kuudes ottelu pelataan lauantaina Turussa. Tappara varmistaisi voitolla välieräpaikan. TPS:n voitto tarkoittaisi seitsemättä ja ratkaisevaa ottelua.

Source Link is.fi