Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e7741692f56a6baeb1e62009760211e8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjällä vangittu Brittney Griner tuomittiin syylliseksi – sai ankaran tuomion ja puhkesi kyyneliin – Uutisalue

Venäjällä vangittu Brittney Griner tuomittiin syylliseksi – sai ankaran tuomion ja puhkesi kyyneliin

Yhdysvaltalaiskoripalloilija Brittney Grinerin, 31, tilanteessa on tapahtunut uusi käänne.

Venäjän tuomioistuin katsoo, että jo useita kuukausia maassa vangittuna ollut Griner on syyllistynyt huumausaineiden hallussapitoon ja salakuljetukseen. Tuomioistuin katsoo Grinerin tehneen rikoksen tahallisesti.

WNBA-tähti sai teostaan yhdeksän vuoden tuomion, kertoo CNN.

Pelaaja itse on kieltänyt tehon tahallisuuden.

Griner sai lisäksi miljoonan ruplan eli noin 16 500 euron sakon.

– Myönnän rehellisesti tehneeni virheen ja toivon, että se ei pilaa loppuelämääni, Griner sanoi Reutersin mukaan oikeudessa ennen puhkeamista kyyneliin.

Venäjä ehdotti Yhdysvalloille toukokuussa vaihtoa, jossa Griner vapautettaisiin takaisin kotimaahansa ja toiseen suuntaan matkaisi asekauppias Viktor Boutiin.

Griner on ollut vangittuna Venäjällä helmikuusta lähtien, jolloin hänet pidätettiin lentokentällä huumausaineiden hallussapidosta. Urheilijalla oli hallussaan alle gramma hasisöljyä.

Grinerin yhteydenpito läheisiinsä on ollut vähintään haastavaa.

Griner oli yrittänyt soittaa Cherelle-vaimolleen yhteensä 11 kertaa muutaman tunnin aikana kesäkuun puolivälissä. Griner tavoitteli numeroa, joka hänelle oli annettu Venäjän Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Puhelujen oli tarkoitus kulkea Moskovassa sijaitsevan suurlähetystön kautta, mutta paikalla ei ollut soittopäivänä lainkaan henkilökuntaa. Pitkään odotettu puhelu jäi tästä syystä yhdistämättä.

Source Link is.fi