Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_546e0da86864b8d3d6fa3395c6c888b5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjälle lähteneelle Suomen mestarille pamahti äärimmäisen kova rangaistus – Uutisalue

Venäjälle lähteneelle Suomen mestarille pamahti äärimmäisen kova rangaistus

Latvialainen jääkiekkomaalivahti Janis Kalnins on saanut maksaa kotimaassaan kovan hinnan päätöksestään lähteä täksi kaudeksi pelaamaan Venäjän kiekkoliigaan KHL:ään.

Latvian jääkiekkoliiton pääsihteeri Robert Plajevs kertoi Expressenille, että Suomessa viime keväänä pelannut Kalnins on saanut elinikäisen toimintakiellon Latvian maajoukkueeseen.

– Nyt on selvää vain se, että hänellä ei ole asiaa Latvian maajoukkueeseen millään tasolla, koskaan. Hän ei saa edes toimia maalivahtivalmentajana Latvian joukkueelle uransa päätettyä. Hän ei edusta meitä enää koskaan, Plajevs linjasi.

Latviassa säädettiin jo keväällä laki, jonka mukaan latvialaiset urheilijat eivät voi edustaa Latvian maajoukkuetta, mikäli kilpailevat Venäjän tai Valko-Venäjän sarjoissa.

Kalnins teki sopimuksen venäläisen Amur Habarovskin kanssa heinäkuussa. Latvian jääkiekkoliitto yritti estää 30-vuotiaan veräjänvartijan siirron, mutta IIHF jyräsi latvialaisten yli ja hyväksyi sopimuksen.

Latvian liitto valitti IIHF:n päätöksestä sen kurinpitokomitealle, joka tutkii vielä tapausta.

– Aikaa siinä meni, mutta asiasta keskustellaan. IIHF teki päätöksensä selväksi, ja ymmärrämme säännökset. Jatkamme kuitenkin valituksen ajamista ja katsomme, mikä lopputulos on, Plajevs sanoi.

– Haluamme selityksen sille, miten ja miksi tämä päätös tehtiin. Haluamme vain ymmärtää tilanteen.

Kalnins juhli viime keväänä SM-kultaa osana Tapparan mestaruusjoukkuetta. Hän on edustanut aiemmin myös KHL:ssä pelannutta suomalaisseuraa Jokereita.

Source Link is.fi