Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_400b676780b63d85484164ef79665ec8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies ampui tuttavansa koiraa viidesti päähän ja vatsaan – Uutisalue

Mies ampui tuttavansa koiraa viidesti päähän ja vatsaan

Tuttavansa koiraa viidesti lähietäisyydeltä ampunut mies tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Vuonna 1994 syntyneelle miehelle määrättiin vankeustuomion lisäksi kolmen vuoden eläintenpitokielto.

Oikeudessa mies myönsi sekä eläinsuojelurikoksen että vahingonteon. Hänet tuomittiin syyttäjän vaatimusten mukaisesti. Syyttäjän mukaan tuomitulla ja omistajalla oli ollut suusanallista riitaa.

Oikeuden puheenjohtaja piti tekoa varsin moitittavana, julmana ja tarkoituksellisena. Ammuskelu aiheutti koiralle syytteen mukaan kärsimystä, tuskaa ja kipua.

Käräjäoikeus takavarikoi ampujan ilmakiväärin.

Koira loukkaantui ilmakiväärin luodeista pahoin ja se kuljetettiin eläinlääkärille lopetettavaksi.

Oikeussalissa tutkittiin koirasta otettuja röntgenkuvia. Niistä selvisi, että kolme panosta oli tunkeutunut koiran päähän ja kaksi vatsan alueelle.

Röntgenkuvassa kettuterrierin päästä kaivetut ilma-aseen luodit.

Poliisi takavarikoi tuomitulta kiikarillisen ilmakiväärin ja panoksia.

Tuomittu joutuu maksamaan koiran kahdelle omistajalle yhteensä 1 150 euroa koiran arvon menetyksenä ja omistajien noin 1 600 euron oikeuskulut. Eläinlääkärissä käynnistä ja muista kuluista hänen on maksettava 300 euroa.

Röntgenkuva paljasti koiran vatsasta kaksi ilmakiväärin panosta.

Käräjäoikeus antoi tuomion torstaina. Se ei ole vielä lainvoimainen.

Rikokset on tehty noin vuosi sitten Orimattilassa. Rodultaan koira oli kettuterrieri.

Source Link is.fi