Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_85ddc5905d659e391db17f946d14ecea, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän supertähti laukoi eriskummallisen selityksen armeijaan passitetun maalivahdin tilanteesta – ”Ehkä niissä oli häikkää” – Uutisalue

Venäjän supertähti laukoi eriskummallisen selityksen armeijaan passitetun maalivahdin tilanteesta – ”Ehkä niissä oli häikkää”

Venäjällä pidätetty jääkiekkomaalivahti Ivan Fedotov odottaa armeijaan astumistaan Murmanskin Severomorskissa, jossa sijaitsee Venäjän pohjoisen laivaston tukikohta.

Perjantaina Pietarissa pidätetyn Fedotovin Severomorskiin siirtämisellä spekuloitiin jo aikaisemmin, mutta pelaajan agentti J.P. Barry on nyt vahvistanut asian AP:lle.

Fedotov, 25, otettiin kiinni, koska hän oli venäläisväitteiden mukaan pakoillut asepalvelukseen astumistaan. Maalivahti joutui huonovointisuutensa vuoksi sairaalahoitoon ennen kuin hänet passitettiin Severomorskiin.

Lue lisää: Vladimir Putinin tiedottajalta tyly viesti Venäjällä pidätetylle kiekkotähdelle – lyttäsi ”tunnepitoiset kommentit”

Fedotovin oli tarkoitus matkustaa heinäkuussa Yhdysvaltoihin. KHL:ssä koko tähänastisen ammattiuransa kiekkoillut venäläinen solmi keväällä sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa.

Fedotovin kohtalo on herättänyt keskustelua myös Pohjois-Amerikassa.

The Athletic uutisoi viikonloppuna, että monien NHL-seurojen GM:t ovat huolissaan siitä, voisivatko venäläisviranomaiset torpata paluun Pohjois-Amerikkaan muiltakin venäläisiltä pelaajilta, joilla on asepalvelus suorittamatta.

Lue lisää: Venäjällä pidätetyn pelaajan kohtalo pelästytti NHL-pomot – supertähdelle esitettiin yllättävä pyyntö

Venäjällä asevelvollisuus koskee 18–27-vuotiaita miehiä.

NHL:ssä vuosikausia pelannut mutta ensi kaudeksi KHL:ään palaava Aleksandr Radulov kommentoi maanmiehensä kinkkistä tilannetta MatchTV:n haastattelussa.

– Luulen, että kaikki kääntyy vielä parhain päin. Eihän tämä silti miellyttävää ole. Kaveri teki viime kaudella kovaa jälkeä: hän voitti olympiahopeaa ja Gagarin Cupin. Hän selvästi haluaa mennä Philadelphiaan, Radulov pyöritteli.

Tähtihyökkääjän arvio Fedotovin pidätyksen syystä oli erikoinen.

– Ehkä hänen asiakirjoissaan oli jotain häikkää. Heidän olisi ehkä pitänyt tarkastella niitä ennen lähtöä. On vaikeaa kommentoida tilannetta enempää, kun ei ole tapahtumien ytimessä eikä tiedä tilannetta kokonaisuudessaan, Radulov, 36, totesi.

Fedotov on syntynyt Lappeenrannassa. Hän on ollut viime vuosina yksi KHL:n parhaista maalivahdeista.

Source Link is.fi