Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b8ec97ab3383d6803d20e6bedf686f71, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän ulkoministerin tyynnyttely rauhoitti hieman pörssejä – kyräily jatkuu – Uutisalue

Venäjän ulkoministerin tyynnyttely rauhoitti hieman pörssejä – kyräily jatkuu

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov onnistui rauhoittelemaan jonkin verran pörssien maanantaista aamupaniikkia. Euroopan pörssit jäivät kuitenkin kyräilemään Ukrainan tilanteen kehittymistä.

Lavrov sanoi televisioidussa keskustelussa presidentti Vladimir Putinin kanssa, että aina on toivoa saada aikaan ratkaisu kriisiin länsimaiden kanssa.

Moskovan pörssissä rytisi kunnolla aamupäivällä, kun RTS-indeksi syöksyi yli neljä prosenttia. Lopulta RTS painui 2,7 prosenttia. Myös rupla heikentyi, vaikka öljyn hinta kurottelee kohti 100 dollarin rajaa tynnyriltä.

Yleensä Venäjän arvopaperimarkkinat ja rupla hyötyvät öljyn kallistumisesta, mutta nyt näin ei ole käynyt.

Euroopan suurissa pörsseissä kurssien oikeneminen jäi hieman varovaisemmaksi. Frankfurtin DAX-indeksi pakitti 2,1 prosenttia ja Pariisin pörssin CAC 40 -indeksi 2,8 prosenttia. Molemmat kävivät aamupäivällä 3,3 prosentin laskussa.

Lontoon FTSE 100 indeksi päätyi 1,7 prosentin alamäkeen luisuttuaan aamulla kahden prosentin tahtia.

Helsingin pörssi OMXH-yleisindeksi peruutti 2,5 prosenttia. OMXH oli puolen päivän maissa 3,2 prosenttia miinuksella.

Myös raakaöljyn hinnan nousu taittui päivän aikana. Pohjanmeren Brent-laadun hinta oli myöhään iltapäivällä 0,7 prosentin laskussa, kun aamulla hinta oli selvässä nousussa. Hinta oli illan suussa vajaat 94 dollaria tynnyriltä.

Markkinakommenttien mukaan Brentin hinta nousee välittömästi yli 100 euroon, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan.

New Yorkissa pörssit avasivat sekalaisesti

New Yorkin arvopaperimarkkinoilla vallitsivat eri lait kuin geopolitiikan hallitsemassa Euroopassa. Atlantin takana suurin mielenkiinto kohdistui Yhdysvaltain keskuspankin Fedin edustajan arvioon, että pankin on nostettava ohjauskorkoaan aiemmin kerrottua nopeammin inflaation taltuttamiseksi.

Lausunnon seuraukset olivat sekalaiset. New Yorkin pörssin Dow Jones -indeksi oli alkuillasta Suomen aikaa 0,7 prosenttia miinuksella mutta teknopörssi Nasdaqin Composite-indeksi 0,8 prosenttia plussalla.

Source Link is.fi