Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_368f48045ce25467c5a346f3a7d38e91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläissivusto: Kreml on valinnut Putinin ”vasta­ehdokkaat” ensi vuoden vaaleihin – alle 50-vuotiailla ei asiaa listalle – Uutisalue

Venäläissivusto: Kreml on valinnut Putinin ”vasta­ehdokkaat” ensi vuoden vaaleihin – alle 50-vuotiailla ei asiaa listalle

Meduzan sisäpiirilähteiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin saa ensi vuoden vaaleihin vastaehdokkaita todennäköisesti kolmesta puolueesta.

Venäjällä järjestetään ensi vuonna presidentinvaalit, joiden voittaja lienee lähes varmasti istuva presidentti Vladimir Putin. Vaikka kyseessä on ennalta järjestetty näytelmä, on Putinille luvassa myös vastaehdokkaita.

Riippumaton venäläismedia Meduza kertoi maanantaina tulevien vaalien ehdokasasettelusta nimettömiin Kremlin sisäpiirilähteisiin nojaten. Sivuston mukaan presidentinhallinto on valinnut huolellisesti ehdokkaat, joita usein kutsutaan Putinin ”sparraajiksi”.

Meduzan lähteet kertoivat alle 50-vuotiaiden tulleen tarkoituksella suljetuksi ulos ehdokaslistalta, sillä sitä nuoremmat saattaisivat saada äänestäjät pohtimaan, onko lähes neljännesvuosisadan vallankahvassa ollut Putin, 70, enää sama ihminen kuin virkaan astuessaan.

Putinin odotetaan saavan vastaehdokkaita kolmesta duuman puolueesta: kommunisteista, äärioikeistolaisesta liberaalidemokraattipuolueesta sekä keskustaoikeistolaisesta Uusi kansa -puolueesta. Oikeudenmukainen Venäjä -puolue on jo ilmoittanut kannattavansa Putinia oman ehdokkaan nimeämisen sijaan.

Kommunistisen puolueen odotetaan nimeävän ehdokkaakseen puheenjohtajansa Gennadi Zjuganovin, 79.

Venäjän kommunistisen puolueen pitkäaikainen johtaja Gennadi Zjuganov on haastanut Putinin presidentinvaaleissa aiemmin kahdesti. Edellisellä kerralla vuonna 2008 hän keräsi toiseksi eniten ääniä Putinin jälkeen. Kuva: Alexander Nemenov / AFP

– Zjuganovin väsynyt olemus ei koidu ongelmaksi, valtapuolue Yhtenäisen Venäjän sisäpiiriläinen kertoi yhdeksi perusteeksi puoluejohtajan sopivuudelle.

Meduzan mukaan liberaalidemokraattisen puolueen ehdokkaana nähdään todennäköisesti sen johtaja, duuman ulkoasiainkomitean puheenjohtajana toimiva Leonid Slutski, 55. Duuman eettinen komitea vapautti aiemmin Slutskin seksuaalista ahdistelua koskevista syytöksistä, joita kolme venäläistoimittajaa oli häntä vastaan esittänyt.

Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen johtaja Leonid Slutski kuvattiin viime helmikuussa, kun hän tapasi Putinin Novo-Ogarjovossa. Kuva: Sputnik / Reuters

Meduzan lähteet arvioivat Slutskin ryhtyvän ehdokkaaksi mielellään, sillä tämä on perso julkisuudelle ja ottaa vastaan mielellään kaiken vaalien tuoman näkyvyyden. Epäsuosittuna hänestä ei liene myöskään uhkaa Putinin kannatukselle.

Sisäpiiriläisten mukaan Kreml haluaisi Uusi kansa -puolueen ehdokkaaksi sen johtajan Aleksei Netshajevin, 57. Tämän ei kerrota olevan kuitenkaan motivoitunut tehtävään vaan haluavan ehdokkaaksi itsensä sijasta duuman varapuhemiehenä toimivan Vladislav Davankovin.

Uusi kansa -puolueen johtaja Aleksei Netshajev ei Kremlin sisäpiirilähteiden mukaan ole innoissaan mahdollisesta presidenttiehdokkuudesta. Kuva: Shamil Zhumatov / Reuters

Davankovin ehdokkuuden tiellä on kuitenkin useampi ongelma.

– Davankov on 39-vuotias, hän pitää julkisuudesta ja on kohtalainen puhuja. Hän ei tietenkään keräisi isoa äänimäärää, mutta energinen nuori ehdokas saattaisi saada äänestäjät miettimään presidentin ikää. Tämä ei olisi imarteleva kontrasti, Meduzan lähde kertoi.

Moscow Timesin mukaan kyselytutkimukset ovat osoittaneet Putinin iän olevan yksi suurimmista syistä siihen, etteivät venäläiset pidä hänestä. Lehden mukaan tämä asettaa haasteita Kremlille, jonka tavoitteena on voittaa Putinin taakse 80 prosenttia äänistä toivotulla 70 prosentin äänestysaktiivisuudella.

Source Link is.fi