Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_34769fc0222f779d3e41882fe40e8cd5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Video näyttää jättiräjähdyksen Venäjän öljynjalostamolla | Verkkouutiset – Uutisalue

Video näyttää jättiräjähdyksen Venäjän öljynjalostamolla | Verkkouutiset

Ukrainan uskotaan iskeneen lennokeilla jälleen venäläiseen öljylaitokseen. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia ja videoita (alla) massiivisesta räjähdyksestä öljynjalostamolla Kalugassa. Alue sijaitsee noin 190 kilometriä Moskovasta lounaaseen.

Vaikka videon perusteella näyttää selvältä, että kohteeseen osuttiin, on virallinen Venäjä väittänyt, että Kalugassa ammuttiin onnistuneesti alas neljä lennokkia.

Kohteen kerrotaan olleen Pervyy Zavodin jalostamo. Se on alueen suurimpia alan laitoksia alueella.

Ukrainalaiset tiedustelulähteet ovat vahvistaneet iskun Ukrainska Pravdalle. Ukrainalaisten mukaan laitos tuki Venäjän sotapyrkimyksiä.

Ukraina on tehnyt viime aikoina systemaattisesti iskuja Venäjän öljyteollisuutta vastaan syvällä maan rajojen sisällä. Hyökkäyksiä on tehty Suomenkin lähellä Pietarin ympäristössä oleviin laitoksiin.

LUE MYÖS:
Venäjälle iskettiin Suomen lähellä – asiantuntijan mukaan lisää on tulossa