Banner Before Header

Ville Lajunen, 34, on jäänyt jo viidesti hopealle – ”Voittamisen nälkä on kauhean kova”

SM-liigan finaalisarja Tappara–TPS jatkuu lauantaina Turussa kello 17. Ottelua seurataan Yle Puheen Jääkiekkokierroksella, joka alkaa Naisten Liigan loppuottelulla HIFK–Kiekko-Espoo kello 14.50.

– Totta kai se potkii eteenpäin. Olisi kivaa tuntea, miltä voittaminen tuntuu. Elän kuitenkin tässä päivässä ja tässä hetkessä. Ei sovi mennä ajatuksissa kovin kauas. Muuten ei kovin hyvä tule, TPS-puolustaja Ville Lajunen sanoo Yle Urheilulle.

34-vuotias Ville Lajunen on ollut monesti hyvin lähellä Suomen mestaruutta. Hän on pelannut jo kolmesti finaalissa, mutta joka kerta puolustaja on joutunut tyytymään hopeaan. Edellisen kerran viime vuonna, jolloin Rauman Lukko oli TPS:ää parempi otteluvoitoin 3–1.

Lajunen on ollut lähellä kirkkainta myös Suomen ulkopuolella. Keväällä 2014 Lajuselle ripustettiin hopeaa kaulaan sekä Ruotsin pääsarjassa että MM-kisoissa Minskissä.

Ensimmäisiä kertoja Lajunen saavutti hopeaa Espoon Bluesissa vuosina 2008 ja 2011. Tuolloin hän oli paljon nuorempi, jälkimmäisen hopean aikaan 23-vuotias. Vuosien saatossa ja iän karttuessa päällimmäinen tunne hopeamitalin jälkeen on luonnollisesti muuttunut.

– Olen pelannut muualla, nähnyt muutakin ja ymmärtänyt, että finaaliin ei ihan joka vuosi pääse. Ne ovat hienoja tapahtumia.

– Kaikilla tätä tekevillä voittamisen nälkä on kauhean kova, ja voittaminen on kuitenkin tämän jutun suola. Sen takia jengi varmaan haluaa pelata ja päästä aina pitkälle oman joukkueensa kanssa, Lajunen pyörittelee.

TPS voitti välieräsarjassa Ilveksen otteluvoitoin 4-2.
TPS voitti välieräsarjassa Ilveksen otteluvoitoin 4-2.Mika Kylmäniemi / All Over Pres

TPS hakee lauantaina kotikaukalossaan finaalisarjan tasoitusta. Ensimmäisessä finaalissa siipirikkoinen TPS pysyi pitkään Tapparan mukana, mutta tamperelaiset menivät lopulta päätöserässä 2–1-johtoon. Konemaisesti jauhanut ryhmä ei antanut tämän jälkeen TPS:lle mahdollisuuksia.

Viivelähtöjä viljelevän Tapparan peliä on arvosteltu usein myös tylsäksi.

– En tiedä onko se tylsää. He pelaavat omanlaista kiekkoa ja he ovat päässeet sillä tähän pisteeseen. Ihan hyvin näyttää toimivan. Jokaisella joukkueelle on oma tapansa pelata ja heillä on tuollainen. Ei auta kuin laittaa kapuloita rattaisiin ja yrittää vääntää voittoja, Lajunen sanoo.

Lajusen mukaan TPS näki ensimmäisessä finaalissa, mitä yhden pelin voittaminen vaatii. Nyt turkulaiset tietävätkin, mitä odottaa lauantain ottelulta.

– Meidän täytyy parantaa ihan yksinkertaisia asioita ja pieniä juttuja: kamppailuja, kiekon blokkaamisia. Meillä pitää olla vain enemmän halua ja tahtoa. Siinä on isoin lääke, Lajunen päättää.

Lue myös:

Tapparan sankari Kristian Kuusela, 39, yllättyi itsekin tuuletuksestaan: ”Tuuletinko? Minä en edes huomannut”

Tapparan konkarille ja kultakypärälle kevään avausmaalit tiukassa paikassa! TPS taipui SM-liigan finaaliavauksessa, valmentaja harmitteli hölmöä jäähyä

SM-liigan puheenjohtaja listasi tukun ehtoja Jokerien paluulle – näin hän kommentoi Jari Kurrin omistusta: ”Olen varma, että kuvio muuttuu”

Source Link yle.fi