Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f3e3492a29c3415e513b69e60dc1d9e7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Viro käynnisti rikostutkinnan Viron ja Ruotsin välisen telekaapelin rikkoutumisesta – epäiltynä Newnew Polar Bear – Uutisalue

Viro käynnisti rikostutkinnan Viron ja Ruotsin välisen telekaapelin rikkoutumisesta – epäiltynä Newnew Polar Bear

Kaapelin vaurioitumisesta kerrottiin lokakuun puolivälissä.

Viro on käynnistänyt rikostutkinnan koskien Viron ja Ruotsin välisen tietoliikenne­kaapelin vaurioitumista, maan valtakunnansyyttäjä tiedottaa.

Ruotsi tiedotti lokakuun puolivälissä, että Virosta Ruotsiin johtava teleliikennekaapeli oli vaurioitunut. Vaurio sijaitsee Viron talousalueella, minkä takia Viron viranomaisilla on tutkintavastuu.

Valtakunnansyyttäjä Triinu Olevin mukaan tietoliikennekaapelista on löytynyt ihmisen toiminnasta kertovia vaurioita.

– Merkkejä ihmisen toiminnasta löydettiin merenpohjasta Viron ja Ruotsin välisen tietoliikennekaapelin läheisyydestä ja kaapelin kapasiteetti laski hetkeksi. Koska operaattori sai palautettua kaapelin kapasiteetin tapauksen jälkeen, ei kyse voinut olla kaapelin katkeamisesta. Meidän oli odotettava sellaisia sääolosuhteita, jotka mahdollistaisivat tutkintatoimet meressä, jotta kaapelia voisi tutkia tarkemmin ja selvittää, oliko kyse ihmisen toiminnasta ja oliko tästä merkkejä, Olev sanoo IS:lle toimitetussa tiedotteessa.

Olevin mukaan Viron suojelupoliisi on pystynyt tutkimaan kaapelia tarkemmin ja vahvistamaan, että kaapelin vaurio johtui ihmisen toiminnasta.

Viron valtakunnansyyttäjän mukaan epäiltynä Viron ja Ruotsin välisen kaapelin ja Viron ja Suomen välisen tietoliikennekaapelin rikkoutumisessa on Newnew Polar Bear -alus.

Newnew Polar Bearin takana on kiinalainen varustamo Newnew Shipping, minkä takia Viro on tehnyt Kiinalle pyynnön koskien rikostutkintaa.

Source Link is.fi