Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c53b2f47cd7e249bcf1ac0b099199259, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Martti Ahtisaaren hautajaisiin jonotettiin sateesta piittaamatta – Sinikka, 50, odotti pääsyä kirkkoon aamusta saakka – Uutisalue

Martti Ahtisaaren hautajaisiin jonotettiin sateesta piittaamatta – Sinikka, 50, odotti pääsyä kirkkoon aamusta saakka

Lukio-opettajana työskentelevä Sinikka kertoo, minkälaiset terveiset presidentti Ahtisaari lähetti opiskelijoille vuonna 2018.

Presidentti Martti Ahtisaari siunataan tänään haudan lepoon.

Tihkusateesta huolimatta joukko kansalaisia oli saapunut jo aamulla Helsingin Tuomiokirkolle Ahtisaaren hautajaisiin. He odottivat pääsyä avoimeen tilaisuuteen, joka alkoi kello 11.30.

Yksi jonottajista oli Sinikka Haaksiluoto, 50. Hän oli saapunut jo kahdeksalta aamulla odottamaan pääsyä kirkkoon.

– Halusin olla ajoissa, etten vaan missaa näin tärkeää tapahtumaa, Haaksiluoto kertoo.

Sinikka Haaksiluoto oli jo aamutuimaan odottamassa pääsyä kirkkoon. Kuva: Miikka Kaskinen / IS

Hän ei ole ensimmäistä kertaa jonottamassa valtiojohtajan hautajaisiin.

– Presidentit, kuninkaalliset ja keisarit ovat minun harrastusalaani. Myös kuningatar Elisabetin hautajaisiin jonotin koko yön, 12 tuntia Lontoossa, Haaksiluoto kertoo.

Lukionopettajana Martinlaakson lukiossa työskentelevä Haaksiluoto on tavannut Ahtisaaren kerran.

– Tapasin hänet vuonna 2018 Ahtisaari-päivillä. Kysyin häneltä, että mitä terveisiä lähettäisit oppilaille.

– Ahtisaari vastasi, että jos teillä on joku tavoite, koskaan ei saa antaa periksi sen päämäärän tavoittelemisessa. Sen olen laittanut terveisiksi kaikille oppilasryhmille, Haaksiluoto kertoo.

Tuomiokirkon edustalla oli myös ulkomaalaisia. Italialaiset vaihto-opiskelijat Michela, Sara ja Elisa sekä saksalainen Theresa eivät tienneet hautajaisista mitään.

Italialaiset Michela (vas.), Sara, Elisa sekä saksalainen Theresa eivät tienneet hautajaisista mitään ja olivat tulleet kirkolle katsomaan että mistä on kyse. Kuva: Miikka Kaskinen / IS

Italialaiset olivat tulleet eilen Suomeen tervehtimään saksalaista ystäväänsä, ja huomanneet, että Tuomiokirkolla tapahtuu jotakin. He olivat päättäneet tulla katsomaan, mitä oikein tapahtuu.

Ystävykset kertovat jatkavansa kirkolta matkaa Aalto-yliopiston kampukselle.

Suomen 10. presidentti Martti Ahtisaari haudataan tänään 10. marraskuuta Helsingissä Hietaniemen hautausmaalle. Samalla alueella sijaitsee muidenkin presidenttien hautoja.

Ahtisaari kuoli 16. lokakuuta 86-vuotiaana. Hän toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1994–2000. Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008.

Source Link is.fi