Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8960c80e3692e7b82b2587c2ca9372f1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Viroa vastaan meneillään laaja kyberhyökkäys | Verkkouutiset – Uutisalue

Viroa vastaan meneillään laaja kyberhyökkäys | Verkkouutiset

Viroa vastaan on kohdistettu viimeisen viikon aikana laaja kyberhyökkäys, kertoo yleisradioyhtiö ERR.

Palvelunestohyökkäyksiä kirjataan yleensä alle kymmenen päivässä, mutta RIA-viestintäviranomainen kertoo tapauksia olleen 24 tunnin aikana jo yli 110 kappaletta.

CERT-EE:n tietoturvajohtaja Tõnu Tammer sanoo hyökkäysten kohdistuneen moniin eri verkkosivustoihin ja palveluihin. Kohteena ovat olleet liikenteen, liike-elämän ja viestintäalan yritykset ja organisaatiot. Osa sivustoista on toiminut tavanomaista hitaammin tai ollut hetkellisesti poikki.

Uutissivusto Delfi kaatui viime keskiviikkona hetkellisesti palvelunestohyökkäysten paineessa.

– Kreml-myönteinen hakkeriryhmä on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa tehneensä ainakin osan viime viikon hyökkäyksistä. Voimme olettaa, että tämä liittyy Ukrainan sotaan, Tammer sanoo.

Edellinen palvelunestohyökkäysten aalto havaittiin huhtikuussa. Tapausten määrä nelinkertaistui viime vuoden aikana, jolloin kohteena olivat monet julkishallinnon toimijat ja pankit.

Suuremmat aallot ajoittuivat asiantuntijan mukaan Narvan panssarivaunumonumentin siirtoon ja Viron parlamentin päätökseen julistaa Venäjä terroristivaltioksi. Tilanteen kerrotaan rauhoittuneen viime vuoden lopulla ja olleen melko hiljainen kesään asti.