Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0ce5b765e6580740bb27a4f46ee165f7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vladimir Putin sai pienen koulutytön kyyneliin – tämä on taustalla – Uutisalue

Vladimir Putin sai pienen koulutytön kyyneliin – tämä on taustalla

Kyseessä on tutkijatohtorin mukaan Putinin julkisuuskuvan tarkoituksellisesta kiillottamisesta.

Venäjän johtaja Vladimir Putin sai pienen koulutytön ilosta kyyneliin lahjoittamalla koululaiselle koiranpennun.

Asiasta kertoi Venäjän uutistoimisto Tass.

Tassin mukaan länsivenäläisessä Pskovin kaupungissa asuva tyttö oli jo pitkään halunnut omaa lemmikkikoiraa ja oli kirjoittanut itselleen Putinille salaisesta haaveestaan.

Lue lisää: Putinin julkisissa esiintymisissä on tapahtunut täyskäännös – asiantuntija: ”Aivan ilmeistä”

Kirjeen saatuaan Putin päätti antaa tytölle lahjaksi japanilaisen pystykorvan akitan. Kun tyttö näki lahjansa, hän purskahti Tassin mukaan onnesta itkuun.

– Olen niin onnellinen! Hyvä Vladimir Vladimirovitsh, kiitos haaveeni täyttämisestä, kiitos tästä onnesta. Onnittelen Teitä koko sydämestäni syntymäpäivänne johdosta ja toivotan terveyttä, voimaa ja kärsivällisyyttä, tyttö sanoi Pskovin aluehallinnon lausunnon mukaan.

Lahjakoira sai nimekseen Umka (Viisas). Kuva: Pskovin aluehallinto

Putin itse sai vuonna 2012 Japanilta lahjaksi punaisen akitanartun.

Putin on aiemminkin lahjoittanut lapsille koiranpentuja tai kutsunut lapsia muun muassa luistelunäytöksiin.

Lauantain tapauksessakin on Tampereen yliopiston tutkijatohtorin Pekka Kallioniemen mukaan kyse silkasta julkisuustempusta.

Vladimir Putin näyttäytyy välillä hyvin etäisenä presidenttinä, joten Kremlin masinoima julkisuuskuvan kiillotus on ajoittain paikallaan. Kuva: Mihail Metzel / Kreml / Zumapress / MVPhotos

– Näitä on ollut aina silloin tällöin, että Putin on saanut pikkulapsia tai omia fanejaan itkemään ilosta. Se on ihan perinteistä Kremlin tiedottamista. Halutaan näyttää, että omiin suhtaudutaan lempeästi mutta vihollisiin tosi ankarasti, Kallioniemi sanoo.

Kallioniemi sanoo, että läheisillä kontakteilla kansalaisten kanssa halutaan viestiä myös toisenlaista asiaa.

– Halutaan katkaista huhut niiltä mielikuvilta, että Putin on pelkkä bunkkerijohtaja, joka pelkää pöpöjä ja kaihtaa muita ihmisiä. Kun kuitenkin muistetaan ne kuvat, joissa hän istuu yksin pitkän pöydän päässä etäällä muista. Tällaisilla uutisilla pyritään tuomaan Putinin aktiivisempaa roolia esiin, Kallioniemi sanoo.

Putin kävi selvää maineenpuhdistuskampanjaa jo kesällä palkka-armeija Wagnerin ja sen johtajan Jevgeni Prigozhinin juhannusmarssin jälkeen.

IS kirjoitti heinäkuussa, miten Putin oli Wagnerin keskeytetyn moottorimarssin jälkeen nähty hänelle epätavallisissa yhteyksissä, esimerkiksi antamassa otsapusuja ja ottamassa selfieitä kansalaisten kanssa tai taiteilemassa Paavo Pesusienen kaltaisia hahmoja piirrostauluille.

Vielä 2010-luvulla Vladimir Putin esiintyi kuvissa nuorekkaana johtajana ja machopresidenttinä. Kuvassa Putin kalareissulla Siperiassa kesällä 2017. Kuva: Aleksei Nikolski / Sputnik / Reuters

– (Kansalaisten) tapaaminen on osa julkisuus- ja pr-kampanjaa. Hän pyrkii näyttämään, että hän on suosittu jalkautumalla kansan pariin, Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro sanoi heinäkuussa.

– Meidän silmiimmehän tämä näyttää naurettavalta ja asialta, joka ei voi mennä läpi, mutta Venäjä on aika moninainen, Kangaspuro jatkoi.

KYSEESSÄ ei ole ensimmäinen kerta, kun Putin pyrkii muokkaamaan imagoaan.

Takavuosina ei ollut lainkaan tavatonta, että Venäjän presidentistä julkaistiin näyttäviä valokuvia.

Takavuosina Vladimir Putinia kuvattiin kalastus- ja metsästysreissulla tai hevosvaelluksella ilman paitaa, toisinaan tiikerin kanssa, judotatamilla tai hävittäjän ohjaimissa. Sellaisia kuvia Putinista ei ole nähty enää moneen vuoteen. Kuva: Aleksei Nikolski / Sputnik / Reuters

Milloin Putin poseerasi kalastusreissulla tai hevosvaelluksella ilman paitaa, milloin tiikerin kanssa, milloin judotatamilla tai hävittäjän ohjaimissa. Propagandassa Putinista luotiin vahvaa kuvaa nuorekkaasta johtajasta ja macho­presidentistä.

– Nyt menossa oleva kampanja on hieman erityyppinen, mutta samasta asiasta on kysymys. Voisi tulkita, että Kreml on arvioinut, että nyt on tosi kyseessä ja jotain on tehtävä, Kangaspuro sanoi IS:lle heinäkuussa.

Source Link is.fi