Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_21cde3369e49e64aac6bd21e7d83654d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vladimir Putinin tiedottajalta tyly viesti Venäjällä pidätetylle kiekkotähdelle – lyttäsi ”tunnepitoiset kommentit” – Uutisalue

Vladimir Putinin tiedottajalta tyly viesti Venäjällä pidätetylle kiekkotähdelle – lyttäsi ”tunnepitoiset kommentit”

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov on kommentoinut Pietarissa pidätetyn jääkiekkomaalivahdin Ivan Fedotovin tilannetta, kertoo uutistoimisto Tass.

NHL-seura Philadelphia Flyersin sopimuspelaaja Fedotov, 25, pidätettiin perjantaina, koska hän oli venäläisväitteiden mukaan pakoillut asepalvelukseen astumistaan. Hän joutui pian pidätyksensä jälkeen sairaalahoitoon huonovointisuutensa takia.

– Meidän laissamme on asetettu asevelvollisuus. Sen vuoksi ei ole mitään aihetta tunnepitoisiin kommentteihin, Peskov sanoi Tassin mukaan.

Lue lisää: Venäjällä pidätetyn pelaajan kohtalo pelästytti NHL-pomot – supertähdelle esitettiin yllättävä pyyntö

Venäjällä asevelvollisuus koskee 18–27-vuotiaita miehiä.

Peskovilta kysyttiin, voivatko muutkin ulkomaisia seuroja edustavat venäläispelaajat kokea Fedotovin kohtalon.

– Presidentin hallinto ei ole vastuussa asevelvollisuuden järjestämisestä tai toteuttamisesta, joten tämä kysymys on osoitettava puolustusministeriölle eikä meille, Peskov kommentoi.

Venäläismedioiden mukaan Fedotov siirrettiin viikonlopun aikana Severomorskiin, jossa sijaitsee Venäjän pohjoisen laivaston tukikohta. Hän astunee palvelukseen Novaja Zemljan saarella.

Lue lisää: Venäjällä pidätetty kiekkotähti passitetaan pahamaineiselle sotilassaarelle – nyt kohuun reagoi Aleksandr Ovetshkin

Myös Venäjän urheiluministeri Oleg Matytsin kommentoi maanantaina tähtimaalivahdin tilannetta. Hän ei valottanut Fedotovin tilannetta sen enempää kujin Peskovkaan.

– Mitä tässä on kommentoitavaa? Jos noudattaa lakeja, ei joudu vaikeuksiin, Matytsin totesi MatchTV:lle ja ohjasi lisäkysymykset puolustusministeriölle.

Fedotov voitti keväällä KHL:n mestaruuden Moskovan TsSKA:ssa. Hän pysäytti kiekot pudotuspeleissä torjuntaprosentilla 93,7.

Fedotov on syntynyt Lappeenrannassa.

Source Link is.fi