Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_54a9ca21ef6221338cdb31754a10324a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HIFK:n taloudellinen hätä ”paljon pienempi” kuin kaksi viikkoa sitten – puheenjohtaja ei silti pysty lupaamaan kauden läpivientiä – Uutisalue

HIFK:n taloudellinen hätä ”paljon pienempi” kuin kaksi viikkoa sitten – puheenjohtaja ei silti pysty lupaamaan kauden läpivientiä

Helsingin IFK:n taloustilanne miesten jalkapalloliigassa näyttää valoisammalta kuin kesäkuussa.

HIFK julkaisi nettisivuillaan kesäkuun puolessa välissä avoimen kirjeen, jossa kerrottiin seuran vakavista taloudellisista ongelmista.

– Homma lähti hyvin liikkeelle, mutta matkaa vielä koko kaudelle on jäljellä. Ei tämä tilanne ole ohi, mutta jos vastaanotto ja jatko on yhtä hyvää kuin se on ollut nämä pari viikkoa, sitten ei ole hätää, sanoo nyt Yle Urheilulle HIFK Fotboll AB:n puheenjohtaja ja yksi pääomistajista Heikki Pajunen.

Pajunen sanoi kesäkuun puolivälissä, että akuutti tarve on puoli miljoonaa euroa tälle vuodelle ja 140 000 euroa kesäkuussa. Uhkana oli kauden keskeytyminen ja edustusjoukkuetoiminnan jatko neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, jolla HIFK:n kakkosjoukkue pelaa.

Minkälainen tilanne on tällä hetkellä, että pystyttekö tämän kauden varmasti pelaamaan loppuun?

– Hirvittävän paljon pienempi huoli kuin kaksi viikkoa sitten. Ei tämä vielä ole varmistunut. Kyllä työtä ja neuvotteluita tehdään koko ajan hihat käärittyinä. Emme pysty sataprosenttisesti sanomaan, että koko kauden taloushuolet ovat ohi. Näyttää valoisammalta tällä hetkellä, mutta isojakin keskusteluja käydään.

Pajunen kertoo, että taloustilannetta on saatu kohennettua pienistä puroista, niin lipunmyynnillä, aitiomyynnillä kuin yhteistyökumppanuuksilla.

Minkälaisista summista puhutaan, mitä teidän pitää vielä saada kasaan tämän kauden aikana, jotta pystytte kauden viemään läpi?

– Kyllä se 350 000 euroa on suurinpiirtein, mitä loppukaudelta tarvitaan.

Heikki Pajunen
HIFK Fotboll AB:n puheenjohtaja Heikki Pajunen.Mikko Ahmajärvi / Yle

”Kumppanuusmyynti savuna ilmaan”

Pajunen kertoi kesäkuussa, että yhtiö on vaikeasta tilanteesta huolimatta pystynyt maksamaan kaikki lakisääteiset maksut sekä palkat työntekijöilleen.

Jalkapalloliigassa erotuomarina toiminut Pajunen sijoittajakollegoineen lähti kovin odotuksin HIFK:n taustalle viime marraskuussa. Yhtiö tarvitsi myös tuolloin kipeästi rahoitusta. Pajusen johtamalla ryhmällä oli tarkoitus vakauttaa toiminta ja alkaa rakentaa tulevaa.

Avoimessa kirjeessään HIFK nosti Ukrainan sodan syyksi sille, ettei varainhankinta ole onnistunut. Lisäksi Pajunen kertoi, että sota on vaikuttanut yhtiön nykyisten omistajien bisneksiin.

– Ilman muuta se oli tärkein asia, että Ukrainan tilanteen takia kumppanuusmyynti meni jäihin. Kaikkien vastaus oli, että palataan elokuussa asiaan vuodelle 2023, kun tämä vuosi on niin hektistä ja epävarmaa. Käytännössä se tarkoitti sitä, että koko vuoden kumppanuusmyynti, joka oli budjetoitu, häipyi savuna ilmaan, Pajunen kertaa nyt.

HJK-derbyä lukuun ottamatta HIFK:n yleisömäärät alkukaudesta pyörivät 1 200 katsojan kieppeillä. Pääkaupunkiseudun paikallispelissä Honkaa vastaan lukema jäi alle tuhannen.

– HJK-peli nostaa keskiarvoja, mutta se on toki budjetoitukin. En osaa sanoa suoria lukuja, kuinka monta maksanutta katsojaa olisi pitänyt olla enemmän, jotta se olisi pelastanut asiaa. Emme olleet budjetoineet mitään kovin korkealentoisia lukuja. Mutta tietysti jos kärkijoukkueita vastaan on tuhat katsojaa, niin emme me kyllä ihan sellaistakaan olleet budjetoineet.

Kuva HIFK–HJK-derbystä 28.4.2022.
HIFK:n isännöimässä Stadin derbyssä huhtikuun lopussa oli 7 103. HJK voitti 2–0 Miro Tenhon ja kuvassa puskevan Bojan Radulovicin maaleilla.Matti Raivio / All Over Press

Avoimessa kirjeessään HIFK vetosi yhteisöönsä ja ilmoitti, että tavoitteena on myydä 20 000 lippua seuraavaan neljään kotiotteluun. Sen jälkeen yöttömän yön VPS-ottelussa oli 3 060 katsojaa.

VPS-tappion jälkeen HIFK on pelannut yhden ottelun, jolloin se otti Ilveksen vieraana kauden ensimmäisen voittonsa. Ilves on vastassa myös maanantai-illan kotiottelussa.

Sarjataulukko (päivitetty ennen HIFK–Ilves-ottelua ma 4.7.)

Lue lisää:

HJK ja KuPS odotetussa kärkikamppailussa taas tasapeliin, VPS tyrmäsi Oulun 6–0 – tässä Veikkausliigan kauden ensimmäisen puolikkaan puheenaiheet

Yksi kaikkien aikojen ulkomaalaisista palasi Veikkausliigaan – ”Pääsemme todella pitkälle Euroopassa”, uskoo KuPSin Filip Valencic

Pelaaja menetti tajuntansa jalkapallon Suomen cupin puolivälierissä ja hoitamaan riensi oma isä – lääkäriä ei vaadita cup-peleihin

Talousongelmat eivät yllättäneet HIFK:n faneja – runkopelaaja huokaisi syvään keskiyön pelin pyllähdyksen jälkeen: ”Vaikea löytää sanoja”

Jalkapalloliigassa pelaava HIFK vaarassa ajautua konkurssiin – tarvitsee akuutisti 140 000 euroa ja puoli miljoonaa vuoden loppuun mennessä

Source Link yle.fi