Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8640ccd53e4a7c6d6df7f0126d98be3f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Voitokas fysiikkahirmu hamuaa takaisin parrasvaloihin Vermossa – ”Suunta ehdottomasti parempaan päin” – Uutisalue

Voitokas fysiikkahirmu hamuaa takaisin parrasvaloihin Vermossa – ”Suunta ehdottomasti parempaan päin”

Säänennusteet eivät povaa aivan hellelukemia Vermon keskiviikkoillalle, mutta hikisiä hetkiä on taatusti luvassa Toto65-pelin avauskohteena ajettavassa Voimaliigassa.

Vaativalla 3120 metrin matkalla ajettavassa kilpailussa perusmatkan nousukkaat Morris ja Ashley Face pyrkivät pakoon 40 metriä taaempaa kiihdyttävältä kansainvälisen tason pitkien matkojen spesialistilta Don Williamsilta.

Markku Niemisen tallin ranskalaisori kisaa keskiviikkona todellisella bravuurimatkallaan.

Tilastot ovat huimat. Kahden vuoden mittaisen Suomen taipaleensa aikana Don Williams on startannut kolmen kilometrin matkalle yhteensä 23 kertaa ja saalistanut niistä hurjat 14 voittoa.

Voittotehtailun lisäksi ansioluettelosta löytyvät tämän matkan SE-lukemat sekä auto- että volttilähetyksellä.

Niemisen ja Talli Don Hyväkkäiden huutokauppahankinta on ravannut omistajilleen jo yli 150 000 euron ansiot.

Tänä keväänä pyörä ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään odotetulla tavalla talvitauon jälkeen.

Voittajaseremoniat ovat tulleet tutuiksi Don WIlliamsille. Vasemmalla oriin hoitaja Johanna Kyläkoski.

Voittamaan tottunut tähtihevonen jätettiin tylysti kolmen kärjen ulkopuolelle kaikissa kauden neljässä ensimmäisessä startissa.

– Don Williamsilla oli 3-4 kuukautta kestänyt sitkeä flunssa. Se ei meinannut millään lähteä pois ja aina vaan tuli uudelleen päälle, Nieminen kertoo.

Parin kuukauden mittainen sairasloma päättyi viikko sitten Vermossa ravatussa Isokengässä.

Voimaori taivalsi päätöskierroksen ajan toisella radalla ilman selkää ja tuli siitä ryhdikkäästi maaliin asti.

Sijoitus jäi viidenneksi, mutta ravin vetävyydessä oli havaittavissa vanhaa tuttua Don Williamsia. Myös treenari oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Hyvä, mutta ei ihan kympin suoritus, Nieminen kuvailee.

– Kuski ajoi nätisti ja hevonen tuli 11-vauhtia viimeisen tuhannen. Kesäaikaan tuo 2100 metriä saattaa muutenkin olla vähän turhan lyhyt matka Don Williamsille. Uskotaan, että hevonen siitä parantaa.

Keväällä piinanneet vaivatkaan eivät ole nostaneet kuluneen viikon aikana päätään.

– Tiistaina ajettiin viimeistelyt ja hevosen vire oli hyvä. Suunta on ehdottomasti positiivinen ja parempaan päin.

Keskiviikon kilpailuun Don Williams starttaa 40 metriä kovimpien kilpakumppaniensa takaa.

Voimaliigan 4000 euron ykköspalkintoa lähtee sen lisäksi metsästämään vain kahdeksan hevosta, mikä osaltaan helpottaa kärjen tavoittamista.

Niemisen mukaan taktiikkapuolella ei ole keskiviikkona tarkoitus jättää mitään sattuman varaan. Voittoa kokenut treenari ei kuitenkaan lupaa.

– Kesäaikaan 40 metriä takamatkaa on paljon, kun paalun hevoset pääsevät melkein samoja vauhteja. Mutta pieni lähtö on meille etu.

– Eiköhän Don Williams kärkitaistoon nouse, mutta pystyykö se sitten ihan voittoon asti, niin se jää nähtäväksi, Nieminen puntaroi.

Source Link is.fi