Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd5f182c18a52bdfdff2907a3547b9bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

West Ham järkytti sarjakärki Chelseaa – vastaavaa ei ole nähty kolmeen vuoteen – Uutisalue

West Ham järkytti sarjakärki Chelseaa – vastaavaa ei ole nähty kolmeen vuoteen

Englannin Valioliigan kärkipaikkaa viime viikot pitänyt Chelsea koki kauden toisen liigatappionsa, kun kotijoukkue West Ham nousi toisen puoliajan kahdella maalilla 3–2-voittoon Valioliigan lauantain avauspelissä. Tappio oli Chelsealle ensimmäinen sitten syyskuun lopun kaikki kilpailut mukaan lukien.

Chelsea johti tauolla 2–1, kun Thiago Silvan johtomaalin ja West Hamin Manuel Lanzinin tasoituksen jälkeen Mason Mount iski Chelsealle hieman ennen taukovihellystä.

West Ham nousi tasoihin Jarrod Bowenin 56. minuutin osumalla, ja voittomaali nähtiin 87. minuutilla. Se oli varsin kummallinen: Arthur Masuakun alkuunsa keskitykseltä näyttänyt, kenties epäonnistunut nosto sujahti maaliin Chelsea-vahti Edouard Mendyn yllättyessä.

– Teimme liikaa henkilökohtaisia virheitä, ja tällä tasolla tuloksen saamiseksi virheet on minimoitava. Heidän kolmas maalinsa oli kummallinen, ja avauspuoliajalla heidän paikkansa tulivat meidän virheistämme, Chelsean valmentaja Thomas Tuchel päivitteli BT Sportille BBC:n mukaan.

Chelsea ei ollut ennen lauantaita hävinnyt kolmeen vuoteen ottelua, jota se oli johtanut ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Chelsea saattaa menettää kärkisijansa Valioliigassa jo tänään, sillä lähimmät uhkaajat Manchester City ja Liverpool pelaavat vielä illalla. Kaksi pistettä Chelseaa perässä oleva Liverpool kohtaa vieraissa Wolverhamptonin ja pisteen päässä Chelseasta oleva City pelaa vieraissa Watfordia vastaan.

West Ham on sarjassa neljäntenä. Joukkueella on tilillään nyt kaksi maukasta 3–2-kotivoittoa, sillä Liverpool kaatui ”Hammersin” kotikentällä 7. marraskuuta.

– Emme pelanneet niin hyvin, jos rehellisiä ollaan. Mutta saimme maalit, ja vielä sellaista joukkuetta vastaan, joka ei paljon maaleja päästä, West Hamin valmentaja David Moyes sanoi BT Sportille BBC:n mukaan.

Masuakun maali oli Moyesinkin mielestä ”onnekas”.

–  Sanoin hänelle (Masuakulle), että se oli mielestäni upea keskitys. Hyvin onnekas maali, mutta joskus jalkapallossa tarvitaan vähän onneakin.