Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd5f182c18a52bdfdff2907a3547b9bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Näin näyttävään loistosuoritukseen ylsi Jimi Salonen – kumparelaskija onnistui Rukalla paremmin kuin kertaakaan viime kaudella – Uutisalue

Jimi Salonen onnistui mainiosti freestylen kumparelaskun maailmancup-avauksessa Kuusamossa. 27-vuotias suomalainen laski neljänneksi lauantaina Rukalla. Kuuden parhaan superfinaalissa laskenut suomalainen kirjasi viimeisestä laskustaan pisteet 80,83.

Salosen superfinaalin laskun voi katsoa klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Saloselle tulos on mainio, sillä viime kaudella hänen paras sijoituksensa maailmancupista oli seitsemäs sija.

Voittoa Rukalla juhli Kanadan Mikael Kingsbury (82,99) ennen Kazakstanin Pavel Kolmakovia (82,10) ja viime vuonna Kuusamossa juhlinutta Japanin Ikuma Horishimaa (81,12). Kingsbury oli ensimmäisen finaalilaskun jälkeen neljäntenä, mutta teki superfinaalin parhaan suorituksen.

Salonen varmisti paikkansa 16 parhaan finaalista, kun hän oli ensimmäisen karsinnan kahdeksas. Ensimmäisessä finaalilaskusta hän kirjasi pisteet 78,50 ja eteni superfinaaliin kuuden parhaan joukkoon. Salosen ensimmäisen finaalilaskun voi katsoa oheiselta videolta.

Salonen on kivunnut palkintokorokkeelle vain kerran maailmancupissa, kun hän laski kaudella 2016 toiseksi Deer Valleyn osakilpailussa.

Jussi Penttala ja Severi Vierelä etenivät Rukalla toiseen karsintavaiheeseen, mutta jäivät siinä ilman finaalipaikkaa. Miesten kilpailussa oli mukana kaikkiaan kahdeksan suomalaista.

Naisten ainoa suomalaisedustaja Riikka Voutilainen oli ensimmäisen karsintaosion 36:s. Naisten finaalin voitti USA:n Olivia Giaccio pistein 78,51.