Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_eec29c7939cdeb908e1f4704c8864643, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
WHO: Afganistania uhkaa vakava tuhkarokkoepidemia – kuolleita jo lähes 100 – Uutisalue

WHO: Afganistania uhkaa vakava tuhkarokkoepidemia – kuolleita jo lähes 100

Afganistanissa melkein sata ihmistä on kuollut ja tuhansia sairastunut tuhkarokkoon tänä vuonna, kertoi Maailman terveysjärjestö WHO perjantaina. Sen mukaan kuolemantapauksia tulee vielä paljon lisää, jos tilanteeseen ei puututa nopeasti.

WHO:n mukaan tuhkarokkotilanne on erityisen huolestuttava, koska samaan aikaan Afganistanissa kärsitään ruokapulasta ja aliravitsemuksesta.

–  Aliravituille lapsille tuhkarokko on kuolemantuomio, sanoi WHO:n tiedottaja Margaret Harris Genevessä olleille toimittajille videolinkin välityksellä Afganistanin Kabulista.

Tänä vuonna Afganistanissa on diagnosoitu yli 24 000 tuhkarokkotapausta. Näistä tapauksissa noin 2 400 on todettu laboratorioissa.

YK on varoitellut useaan kertaan, että Afganistan on vaarassa ajautua jopa maailman pahimpaan humanitaariseen kriisiin muun muassa ruokapulan vuoksi.

Source Link is.fi