Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c527c9f4ce9e41b54a92c540c41004cb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
WHO harkitsee apinarokon ”syrjivän ja leimaavan” nimen vaihtamista – Uutisalue

WHO harkitsee apinarokon ”syrjivän ja leimaavan” nimen vaihtamista

Maailman terveysjärjestö WHO kokoontuu tänään hätäkokoukseen, jossa pohditaan lisätoimia apinarokon leviämisen pysäyttämiseksi ja harkitaan taudin julistamista kansainväliseksi kansanterveysuhaksi.

Tällaiseksi uhaksi on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan aiemmin julistettu esimerkiksi koronaviruspandemia, Kongon ebolaepidemia ja polioviruksen leviäminen.

Myös taudin uudelleennimeämistä harkitaan. Yli 30 tutkijaa esitti aiemmin tässä kuussa apinarokon uudelleen nimeämistä, sillä nykyinen nimi oli heidän mukaansa epätarkka, syrjivä ja leimaava.

Kuluvan vuoden aikana WHO:lle on ilmoitettu apinarokkotapauksia yhteensä yli 40 maasta. Viimeisimpänä listaan liittyi tänään Etelä-Afrikka, jossa todettiin maan ensimmäinen apinarokkotapaus.

THL:n mukaan Suomessa on todettu tänä vuonna yhteensä neljä apinarokkotartuntaa, jotka on kaikki saatu ulkomailla.

Source Link is.fi