Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd18312b64d04df2b8206dcbce4bf150, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Willow Pride kesän sairaustauolla – omistajalla jo vahva suosikki supertamman ensimmäiseksi siitospartneriksi – Uutisalue

Willow Pride kesän sairaustauolla – omistajalla jo vahva suosikki supertamman ensimmäiseksi siitospartneriksi

Keväällä Suomen ykkösravuriksi noussut Willow Pride joutuu olemaan kesän sairaustauolla.

Valmentaja Markku Nieminen kertoo huomanneensa pari viikkoa sitten, että Seinäjoki Racen voittajan ja Finlandia-ajon viitosen etujalka oireili.

– Willow Priden jalkaan tuli vähän vaivaa. Onneksi se huomattiin ajoissa, eikä vaivasta tullut niin iso kuin olisi voinut tulla. Jos tammalla olisi ajettu kilpaa, tilanne olisi ollut pahempi, Nieminen kertoo.

Kesän tärkeimmät kilpailut Kymi Grand Prix ja Suur-Hollola-ajo jäävät hevoselta kuitenkin auttamatta välistä.

– Willow Pride oli jo ehditty kutsua Kymi GP:hen, ja myös Suur-Hollola menee siltä nyt vaivan takia ohi. Ennuste on, että tamma voisi palata kilpailemaan parin kuukauden päästä, eli joskus loppukesällä.

Yli 550 000 euroa tienannut 8-vuotias supertamma siirtyy joka tapauksessa siitokseen ensi keväänä. Niemisen mukaan olisi tullut liian kiire, mikäli se olisi haluttu astuttaa jo tänä kesänä loukkaantumisen jälkeen.

Willow Pridestä tulee ensi vuonna siitostamma

Omistaja Jyrki Ojanen paljastaa suosikkinsa Willow Priden ensimmäiseksi partneriksi.

– Näille Love Youn tyttärille näyttää sopivan hyvin Ready Cash. Toki muitakin hyviä vaihtoehtoja on siitosoriiden joukossa, mutta Ready Cash on nyt eniten mielessäni, Ojanen sanoo.

Aiotko pitää Willow Priden ensimmäisen jälkeläisen itselläsi?

– Se voi riippua siitä, kumpaa sukupuolta se on. Ori on ykköstoive, jos haluaa voittaa Derbyn, mutta toisaalta tammavarsalla voisin jatkaa tämän suvun pitkää kasvatuslinjaani.

– Aika sen sitten vasta näyttää. Kuten kaikki tietävät, hevosten kanssa voi käydä kaikenlaista, ja Willow Pridenkin ensimmäiseen varsaankin on vielä pitkä matka, omistaja vastaa.

Ojanen korostaa, että hänen kasvattajauransa kirkkain tähti saa valmistautua kaikessa rauhassa siitostamman rooliin.

– Willow Pride ei esimerkiksi missään nimessä juoksee kilpaa kantavana, vaan pikemminkin se lopettaa kilpailemisen hyvissä ajoin ennen astuttamista.

– Tamma on ravannut niin upean pitkän uran ja antanut meille niin hienoja hetkiä, että sitä pitää tässäkin asiassa kunnioittaa. Hevosen hyvinvointi on aina se tärkein asia, Ojanen painottaa.

Consalvo palaa tauolta ensi viikon lauantaina Kymi Gp-raveissa.

Willow Priden kivikova tallikaveri Consalvo on palailemassa sairauspaussilta.

Ori avasi 5-vuotiskautensa hyvin odotuksin kaksi kuukautta sitten Vermossa, mutta oli startissa pettymys. Se taipui viimeiseksi.

– Consalvo oli huono, mutta syykin siihen paljastui nopeasti juoksun jälkeen. Sen kavio halkesi, Nieminen kertoo.

– Ori kilpailee näillä näkymin 5-vuotislähdöissä Kymi Gp- ja Suur-Hollola -raveissa. Suur-Hollola -ajoon emme Consalvolla nyt tähdänneet, kun se olisi vielä joutunut osallistumaan alkueriin.

Source Link is.fi