Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f24967899d7a422086a8af4d45ac01f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Wilma Murto sai pitkän onnitteluhalauksen ja suukon MM-finaalin jälkeen – avopuoliso paljasti, mitä herkällä hetkellä puhuttiin – Uutisalue

Wilma Murto sai pitkän onnitteluhalauksen ja suukon MM-finaalin jälkeen – avopuoliso paljasti, mitä herkällä hetkellä puhuttiin

Yleisurheilun MM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Suorat lähetykset, kohokohdat, kisojen aikataulun, kiinnostavat uutiset ja puheenaiheet löydät Ylen kisasivulta.

Wilma Murto osoitti rautaisia hermoja Eugenen MM-kisastadionilla seiväshypyn finaalissa. Sen sijaan katsomossa olleet vanhemmat Sari ja Matti Murto sekä avopuoliso Jaakko Linkoheimo eivät pysyneet yhtä rauhallisina, kun he katsoivat Wilman hyppyjä.

– Valehtelisin, jos sanoisin, että ei jännittänyt. Jännitti aika pirusti, Jaakko Linkoheimo myönsi kisan jälkeen.

– Äiti pääsi sikäli vähällä, että nämä Wilman alkukorkeudet menivät aina ensimmäisellä ja sain hengittää. Se on äidille aina kaikkein kamalinta, jos alkukorkeus menee vasta viimeisellä. Silloin sydän tykyttää, Sari Murto totesi.

Kun Wilman kuudes sija varmistui, sai kannustusjoukko hengähtää. Wilma itse saapui katsomon laidalle heitä tervehtimään, ottamaan onnitteluhalaukset ja avopuolison suudelmat vastaan. Äidin mukaan onnittelujen lisäksi ei sen suuremmin ajatuksia vaihdeltu, sillä Wilma tietää, mitä vanhemmat ajattelevat. Avopuoliso sen sijaan totesi muutakin:

– Ensi kisoissa paremmin, hän kertoi sanoneensa.

– Ja totta kai onnittelin ja sanoin, että olen ylpeä.

Sekä Sari Murto että Jaakko Linkoheimo olivat sitä mieltä, että kuudes sija oli erittäin hyvä, etenkin kun Wilma kärsi talvella vielä jalkaterän murtumasta. Äidin mielestä Wilma on kasvanut viime vuosina paljon kilpailijana ja osoittanut sen etenkin isoissa kisoissa, kuten viime vuonna Tokion olympialaisissa ja nyt MM-kisoissa. Pienissä kisoissa on välillä enemmän hapuilua.

– Nyt hän on pystynyt keskittymään arvokisoihin ja valmistautumaan niihin. He osaavat Jarnon (valmentaja Koivunen) kanssa selvästi sen, miten kunto ajoitetaan. Valmistautuminen on mennyt ihan nappiin, Sari Murto sanoi.

Juuri kokemus on äidin mukaan tehnyt Wilmasta hyvän finaalihyppääjän ja hän kehuukin Suomen Urheiluliiton linjaa lähettää nuoria urheilijoita arvokisoihin.

– Näin urheilijoille annetaan mahdollisuuksia harjoitella arvokisoissa olemista. Sitä ei koskaan tiedä, kenestä tulee se tulevaisuuden menestyjä.

Jarno Koivunen seurasi suojattinsa hyppyjä silmä tarkkana katsomosta käsin ja oli tyytyväinen, etenkin Murron viimeiseen yritykseen korkeudesta 470.

– Se oli kyllä läheltä piti -tilanne. Olisi ollut kiva mennä yli, niin hän olisi päässyt kokeilemaan 480:sta. Mitalit olivat aika kovassa tänään, sillä muutkin ovat kovassa kunnossa, Koivunen pohti.

Valmentajan mukaan Murto hyppäsi ensimmäisen yrityksen 470:stä samalla seipäällä kuin 460, mutta se meni löysäksi. Sen jälkeen hän otti käyttöönsä täysin uuden seipään.

– Hän ei ollut koskaan ennen käyttänyt sitä. Toinen hyppy meni kätellessä ja viimeisellä tuli ihan hyvä hyppy, mutta kisa jäi siihen.

Wilma Murto sanoi kisan jälkeisessä haastattelussaan, että alkoi jo laskea päiviä elokuun EM-kisoihin ja samaa odottavat sekä vanhemmat, avopuoliso että valmentajakin. Sari Murto on Eugenessä Yleisurheilufanit ry:n fanimatkan matkanjohtajana ja aikoo olla katsomossa kannustamassa myös EM-kisoissa. Tuolloin Wilma Murto ylittää 470, ainakin jos on valmentaja Koivusta uskominen.

– Sitten se olisi lähellä mitalia, Koivunen sanoi.

Samoilla linjoilla on myös Jaakko Linkoheimo, joka ei ole vielä varannut matkaa Müncheniin, mutta on jo sitä suunnitelemassa.

– EM-kisoista tulee mitali, hän linjasi.

Katso Wilma Murron ratkaisevat hypyt ja kommentit alla olevilta videoilta.

Oletko todellinen penkkiyleisurheilija? Testaa tietosi Ylen Kisapähkinässä, vastaa viisi oikein ja voit voittaa liput Olympiastadionille Ruotsi-otteluun.

Lue myös:

Wilma Murrolta naisten paras suomalaissijoitus 17 vuoteen MM-finaalissa – vielä hurjempi temppu oli todella pienestä kiinni: ”Hetken luulin”

Silja Kososelle, 19, historiallisen kova suoritus MM-moukarissa – ”Onhan tämä ihan uskomatonta”

Alisa Vainiolle paha takaisku – sairastui flunssaan juuri ennen MM-kisoja – ”Nyt on vähän kysymysmerkki, mikä vire on”

Fred Kerleyllä on traaginen perhetausta: äiti ja isä hylkäsivät – sprintteri nousi erikoista tietä maailman nopeimmaksi mieheksi

Source Link yle.fi