Wolt myydään noin 7 miljardilla eurolla

Kauppahinta on noin 7 miljardia euroa, Wolt kertoo tiedotteessaan. Kauppa julkistettiin Suomen aikaa myöhään tiistaiyönä DoorDashin tulosjulkistuksen yhteydessä.

Yhtiöt jatkavat itsenäisinä toimijoina kaupan toteutumiseen asti.

Kaupan jälkeen Wolt jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja tuotteellaan. Woltin asiakkaiden, kauppiaiden ja lähettien näkökulmasta palvelu jatkaa niin ikään entiseen tapaan, tiedotteessa kerrotaan.

Vuonna 2013 perustettu DoorDash on yli 50 miljardin euron arvoinen pörssiyhtiö. Se kehittää ja operoi Woltin tapaan sovelluksia, joiden avulla ihmiset voivat tilata kuljetettua ruokaa, elintarvikkeita ja muita tavaroita.

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi jatkaa Woltin johdossa ja siirtyy samalla DoorDashin johtoryhmään kaupan toteutuessa. Hänestä tulee lisäksi yhtiön kansainvälisen liiketoiminnan vetäjä.

– Meillä on ollut vuosien varrella monta mahdollisuutta yhdistyä alan eri toimijoiden kanssa, mutta olemme aina lopulta päättäneet jatkaa omaa polkuamme eteenpäin. Keskusteluissa DoorDashin kanssa näimme ensimmäistä kertaa, että tässä on aidosti mahdollisuus tehdä jotain kansainvälisesti ainutkertaista, Kuusi sanoo tiedotteessa.

– Kaupan seurauksena Wolt saa käyttöönsä ennenkuulumattomat resurssit jatkaa laajentumista ja kehittää yhä parempaa palvelua, minkä arvoa ei pidä aliarvioida tämän kaltaisella todella kilpaillulla toimialalla.

Lue myös: Nigerialainen Wolt-lähetti Echezona Madu, 28, jakaa ruokaa 10 tuntia päivässä – tällaista työ on ja näin paljon siitä maksetaan

Woltin pääkonttori pysyy Helsingissä, ja siitä tulee samalla koko DoorDashin kansainvälisen liiketoiminnan keskus. Myös Woltin aineeton omaisuus, tuotekehitys ja kotipaikka sekä yhteisöverovelvollisuus säilyvät myös kaupan jälkeen Suomessa.

– Woltin yli 4 000 työntekijän, yli 15 miljoonan asiakkaan, 135 000 lähetin ja 60 000 kauppiaan elämä jatkuu kaupan jälkeen ennallaan, Miki Kuusi sanoo.

Wolt arvioi, että yhteensä noin 7 miljardin euron arvoisesta kaupasta maksetaan Suomeen veroja yli 600 miljoonan euron arvosta, kun kaupassa vaihdetut suomalaisten osakkeenomistajien osakkeet päätyvät verotettavaksi.

Kauppa tarkoittaa yhtiön mukaan myös satojen miljoonien eurojen pottia suomalaisten eläkekassaan, kun Woltiin sijoittaneiden kotimaisten sijoitusyhtiöiden tuotoista merkittävä osa kanavoituu suomalaisille eläkeyhtiöille.

Kyseessä on suuri kauppa. Woltin tiedotteessa kaupan kerrotaan olevan arvoltaan suurempi kuin esimerkiksi Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille tai Sampo-pankin myynti Danske Bankille.

Source Link is.fi