Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fdc8a48249348ba25888897fdb8bb1d6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvaltain edustajain­huone hyväksyi aseiden hankintaa rajoittavan laki­paketin – Uutisalue

Yhdysvaltain edustajain­huone hyväksyi aseiden hankintaa rajoittavan laki­paketin

Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuone on hyväksynyt demokraattiäänten enemmistöllä laajan aseiden käytön valvontaan tähtäävän lakipaketin.

Asevalvontalainsäädännön uudistuksista läpi meni odotetusti muun muassa puoliautomaattikiväärien ostoikärajan nostaminen 21 vuoteen.

Äänestys käytiin alkuyöstä Suomen aikaa.

Edustajainhuoneen äänestystuloksilla ei kuitenkaan ole juuri konkreettista merkitystä, sillä valtaosa republikaaneista vastustaa uusia, tiukempia aserajoituksia. Lain läpiviemiseksi tulisi sille saada seuraavaksi senaatissa määräenemmistön tuki. Neuvottelut ehdotuksista, joita myös republikaanisenaattorit voisivat tukea, jatkuvat.

Ennen äänestystä edustajainhuoneen jäsenille puhui muun muassa Texasin Uvalden koulusurmasta elossa selvinnyt 11-vuotias Miah Cerrillo. Cerrillo kertoi selvinneensä ampumisesta tahraamalla itsensä parhaan ystävänsä verellä ja esittämällä kuollutta.

–  Hän ampui ystävääni, joka oli vieressäni ja luulin, että hän tulisi takaisin huoneeseen, joten otin verta ja laitoin sitä itseni päälle, Cerrillo kertoi videon välityksellä edustajainhuoneen komitealle.

Kongressissa kuultiin myös muun muassa Cerrillon isää sekä Uvalden kaupungin lastenlääkäriä.

–  Näen hänet yhä, kävelemässä meitä kohti. Jätin tyttäreni siihen kouluun ja se päätös tulee painamaan minua loppuelämäni, sanoi puolestaan tyttärensä menettänyt Kimberly Rubio Zoom-videoyhteyden välityksellä.

18-vuotias ampuja surmasi toukokuun lopulla Uvalden kaupungissa Texasissa 19 oppilasta ja kaksi opettajaa.

Source Link is.fi