Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_953fc10053611a8b23e59afd1e08503e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ykkösrata oli enne Suur-Hollolan välierissä – Uutisalue

Ykkösrata oli enne Suur-Hollolan välierissä

Ensimmäisessä lämminveristen Suur-Hollolan välierässä kiekkomies Tero Lehterän kasvatti Radetzky lähti matkaan vähäisimmällä voittosummalla, mutta hevoset eivät tunnetusti tiedä voittosummiaan ja ruuna hallitsi keulajuoksun jälkeen täysin suvereenisti.

Jo kisan alkuerässä jäätävän juoksun tehnyt 7-vuotias avasi ja lopetti 10-kyytejä noteeraten kilometriajan 12,5a/2140 metriä. Matti Nisosen valmennettava täräytti alkuerässä vielä viisi kymmenystä kovemman ajan.

Johtavan rinnalle kiertänyt Always Ready teki loistoesityksen tsemppaamalla toiseksi ennen takajoukoista raivoisasti kirinyttä Atupemia. Neljäs finaalipaikka meni Mask Offille. An-Dorralla ei ollut paras päivä, eikä tamman kiri kantanut tällä kertaa kärkitaistoon.

– Hevonen lähti itsestään lujaa, ei tarvinnut kuin istua kyydissä. Hevonen oli oikein todella hyvä tänään, ei tarvinnut vetää auki korvapalloja tai lappuja. Voimia jäi runsaasti varastoon, ruunaa ajanut Antti Teivainen totesi.

– Hevonen sai talvella paljon itseluottamusta Mika Forssin hyvien ajojen myötä. Nyt se kantaa hedelmää, Nisonen sanoi.

Ruotsissa vaikuttava Forss saapuu ajamaan Radetzkya sunnuntain finaaliin.

Radetzkyn omistaa Einari Vidgren Oy.

Radetzkyn voitto sai hymyn huulille Matti Nisosen ja Antti Teivaisen kasvoille.

Toisessa välierässä nähtiin ensimmäisen toisinto. Ykkösradalta keulaan ja lopussa eleetöntä hallintaa. Tästä esityksestä vastasi Run For Royalty. Janne Korpi ajoi isänsä Pekka Korven valmennettavaa.

Sisärata veti ja seuraavat sijat menivät voittajan tallikaveri American Herolle ja Mr Big Starille. Viimeisenä paikan finaaliin sai Deangelo.

– Ei ollut mitään ongelmia pitää keulapaikkaa. Vaikka vauhti oli kovaa, niin hevosella oli vielä tosi paljon ruutia loppukurvissa. Oli tunne, ettei Akulle (Ari Moilanen, American Heron kuski) pidä antaa kiritiloja, mutta lopulta pakko oli tehdä niin. Ei ollut kuitenkaan mitään hätää. Pysyisi edes tällaisena huomenna, niin hyvä tulee, Janne Korpi sanoi.

Tuloksen 12,1a/2140 metriä noteeranneen Run For Royaltyn omistaa Kinttulan Kartano.

Run For Royalty oli vailla vastusta Lahden loppusuoralla.

Kolmas alkuerä oli kahden edellisen toisinto.

Elävän legendan Jorma Kontion ajama Majestic Man piti helposti keulat ykkösradalta, sai vetää kohtuullisen rauhassa ja ruuna piti lopussa puolen mitan voittoon ennen Magical Princessia.

Seuraavat finaalipaikat menivät Arctic Loverille ja BWT Caesarille.

– Majestic Man tuntui oikein hyvältä jo ennen lähtöä, eikä ollut vaikeuksia pitää keulapaikkaa. Jo 150 metriä ennen maalia tuntui, että tämä pitää voittoon. Finaalista tulee todella tasainen lähtö ja onneksi ollaan pelissä hyvin mukana, peräti 12 kertaa lämminveristen Suur-Hollolan voittanu Kontio spekuloi.

Tuloksen 12,1a/2140 metriä noteeranneen Majestic Manin elämän tärkein ihminen on Jonna Irri. Nuoremman polven treenari on kasvattanut, valmentaa ja omistaa Majestic Manin yhdessä puolisonsa Taneli Säteen kanssa.

– Ei tämän isompaa voi kuvitella juuri nyt olevan. Tämä oli meille kuin koko kisan voitto ja pyritään nyt vain nauttimaan huomisesta, Irri tunnelmoi.

Source Link is.fi