Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_094ccd3847f4df38f399054730deb91e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yle paikalla Israelissa – ihmiset ovat huolissaan siitä, mihin konflikti Iranin kanssa voi vielä johtaa – Uutisalue

Yle paikalla Israelissa – ihmiset ovat huolissaan siitä, mihin konflikti Iranin kanssa voi vielä johtaa

Tel Avivissa olevan ulkomaantoimittaja Antti Kurosen mukaan arki Israelin suurkaupungissa on maanantaina käynnistymässä hyvin tavanomaisin merkein.

Tel Avivissa oleva ulkomaantoimittaja Antti Kuronen kertoo havainnoistaan Ylen aamussa maanantaina.

Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen on Israelin Tel Avivissa seuraamassa Iranin iskun jälkipuintia. Hänen mukaansa arki Israelin suurkaupungissa on maanantaina käynnistymässä hyvin tavanomaisin merkein.

– Eilen kaikki kokoontumiset oli kielletty ja koulurakennukset ja tapahtumapaikat pysyivät suljettuina. Rajoituksia oli tarkoitus jatkaa vielä tänään, mutta ne purettiin myöhään eilisiltana, Kuronen kertoo Ylen aamussa.

Kurosen mukaan ihmiset Tel Avivissa ovat suhtautuneet vallitsevaan tilanteeseen melko tyynesti.

– He ovat hyvin tyytyväisiä, ehkä jopa ylpeitä siitä, että Israel onnistui yhdessä liittolaistensa kanssa pysäyttämään Iranin iskun. Samalla he myöntävät olevansa huolissaan siitä, mihin tämä konflikti Iranin kanssa voi vielä johtaa.

Kyseessä oli ensimmäinen Iranin suoraan Israeliin tekemä isku. Aiemmin se on hyökännyt Israelia vastaan ainoastaan epäsuoraan aseistamiensa järjestöjen, kuten Gazan kaistaa hallinnoivan Hamasin kautta.

Israel on siksi nyt täysin uudessa tilanteessa, ja se on järkyttänyt israelilaisia, Kuronen kertoo.

Israelissa on tällä hetkellä noin 300 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaista. Kurosen mukaan Ulkoministeriö ei ole toistaiseksi antanut suomalaisille ohjeistuksia poistua maasta.

– Ihmiset saavat tehdä tilanteesta omat johtopäätöksensä. Lentoliikenne Israelissa on muutaman päivän tauon jälkeen saatu jälleen käynnistettyä.

Israelin kosto todennäköinen

Toistaiseksi ei ole selvää, miten Israel tulee reagoimaan Iranin hyökkäykseen.

– Iskun jälkeen Israelissa monen välitön reaktio oli, että iskuun vastataan nopeasti ja kovaa. Maan sotaneuvosto piti sunnuntai-iltana pitkän kokouksen. Neuvostosta kantautunut viesti oli, että vastaus tulee, mutta sen laajuudesta ja ajankohdasta ei ole vielä päätetty.

Kurosen mukaan Israel joutuu harkitsemaan seuraavaa askeltaan hyvin tarkasti.

– Varmasti jossain vaiheessa tulee jotain tapahtumaan, mutta ajankohta on vielä epäselvä.

Source Link yle.fi