Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c9c7f293c7bf70f1612b937d85bdb8cb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yleisurheilutähti Bianca Salming, 22, lopetti vaa’alla käymisen – tulokset paranivat heti – Uutisalue
Banner Before Header

Yleisurheilutähti Bianca Salming, 22, lopetti vaa’alla käymisen – tulokset paranivat heti

Pohjoismaissa on parhaillaan käynnissä kiivas keskustelu liian tarkan painonhallinnan vaikutuksesta huippu-urheilijoiden mielenterveyteen.

Norjassa naishiihtäjien syömishäiriöt nousivat puheenaiheeksi, kun Dagbladet julkaisi hiljattain sarjan artikkeleita aiheesta. Lehden haastattelemista ex-hiihtäjistä yli kolmannes oli kamppaillut syömishäiriöiden kanssa jossain vaiheessa uraansa.

Ruotsissa puolestaan on keskusteltu yleisurheilijoiden ongelmista. Yksi suuri puheenaihe oli 1990-luvun juoksukomeetan Sara Wedlundin kohtalo. Pitkään anoreksian kanssa kamppaillut Wedlund kuoli kesäkuussa. Hän oli 45-vuotias.

Ruotsin seitsenottelutähti Bianca Salming osallistui keskusteluun tuoreessa After Workout -podcastin jaksossa, jossa hän kertoi liiallisen painonhallinnan itselleen aiheuttamista haitoista.

Salming, 22, kertoi, kuinka helppoa yleisurheilijoiden on verrata ulkonäköään toisiin lajin huippuihin ja saada siitä paineita.

– Kisoissa juostaan lähes ilman vaatteita. Sitä kyselee itseltään, miksi en näytä tuollaiselta?

Kuva: Bianca Salming on kiekkolegenda Börje Salmingin tytär. Bianca lähetti isälleen Instagramissa synttärionnittelut, kun tämä täytti huhtikuussa 70 vuotta.

Salming kertoo oman painonsa menneen ylös ja alas vuoristoradan tavoin. Hänelle herätys tapahtui nuorten EM-kisoissa Italian Grossetossa kesällä 2017. Salming jäi tuolloin kuudenneksi.

– Laihdutin aivan liian nopeasti ja aivan liikaa. En päässyt lähellekään haluamaani suoritustasoa, Salming sanoi.

Kisoista palattuaan Salming päätti lopettaa painosta stressaamisen.

– Lihoin ehkä kolme kiloa ja neljä viikkoa myöhemmin hyppäsin uuden ennätykseni korkeushypyssä.

Lue lisää: Ruotsin juoksulegenda Sara Wedlund kuoli 45-vuotiaana – tällainen oli hänen traaginen tarinansa

Salmingin mielestä optimipainon tavoittelusta on tullut yleisurheilijoille aivan liian tärkeää. Hänen mielestään se on jopa vääristänyt urheilijoiden ajattelua, sillä kyse ei ole avainasiasta, vaan sivuseikasta.

– Olen lopettanut vaa’alla käymisen ja se on ollut paras ratkaisu asiaan. Nyt vain kuuntelen omaa kehoani ja mietin, miltä se tuntuu. Silloin, kun vielä punnitsin itseäni, tunsin oloni usein kisamenestyksestä huolimatta pahaksi, koska vaaka ei näyttänyt ihannelukemia.

Source Link is.fi