Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1a6772ee69e28ab1af5d36db62b58f2f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yli 60 lasta sai oireita omena­soseesta Yhdysvalloissa – syy selvisi – Uutisalue

Yli 60 lasta sai oireita omena­soseesta Yhdysvalloissa – syy selvisi

Kymmenet lapset ovat sairastuneet eri osavaltioissa.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto epäilee, että kymmenet lapset saivat oireita kaneliomenasoseesta kohonneiden lyijypitoisuuksien takia, kertoo The Guardian.

Yli 60 lapsen useissa eri osavaltioissa raportoidaan saaneen oireita syötyään eri tuotemerkkien omenasoseita. Tuotemerkkien tuotteet on vedetty pois myynnistä.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on aloittanut tutkinnan Ecuadorissa sijaitsevalla tehtaalla, josta tuotteet ovat peräisin. Virasto pyrkii selvittämään, onko kohonnut lyijypitoisuus kaneliaromissa seuraus tahallisesta toiminnasta. Viraston mukaan lyijyä sisältäviä lisäaineita on voitu käyttää tarkoituksella tuotteiden parantamiseksi. Virasto tekee yhteistyötä tapauksessa Ecuadorin viranomaisten kanssa.

Viranomaiset pyrkivät selvittämään, onko kyseistä kanelia käytetty myös muissa Yhdysvaltoihin viedyissä tuotteissa.

Ruokaviraston mukaan suurille lyijypitoisuuksille altistuminen vaikuttaa haitallisesti keskushermostoon, aiheuttaen muun muassa käyttäytymishäiriöitä ja älykkyysosamäärän heikkenemistä. Lisäksi lyijyn on osoitettu vaurioittavan munuaisia sekä sydän- ja verenkiertoelimistöä.

EU-lainsäädännössä on asetettu lyijylle enimmäismäärät esimerkiksi maidossa, lastenruuassa, vihanneksissa, viljoissa ja lääkinnällisiin tarkoituksiin tarkoitetuissa elintarvikkeissa.

Source Link is.fi