Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8ded84b86eb45580af27ad988d301c8c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pörssisähkö on tänään vielä eilistäkin halvempaa – Uutisalue

Pörssisähkö on tänään vielä eilistäkin halvempaa

Lauantaina pörssisähkön hinta ei käynyt miinuksella, mutta tänään miinustunteja on peräti seitsemän.

Taru Liimatainen laittaa pyykkiä pesukoneeseen talonyhtiön pesutuvassa.

Tänään kannattaa laittaa pesukone pyörimään. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Pörssisähkön hinta on tänään matalimmillaan sitten marraskuun 24. päivän.

Nord Poolin hintatietojen mukaan sähkön hinta on keskiyöstä aina aamuseitsemään asti miinuksen puolella. Koko sunnuntain keskihinta on noin puoli senttiä kilowattitunnilta, kun huomioidaan arvonlisävero.

Korkeimmillaankin verollinen hinta nousee sunnuntaina vain reiluun 1,7 senttiin iltakuuden ja -seitsemän välillä.

Sähkön halpaa hintaa voi selittää ainakin se, että Fingrid ennustaa tuulivoimatuotannon nousevan sunnuntain aikana merkittävästi. Suomen merialueilla tuulee sen verran voimakkaasti, että llmatieteen laitos varoittaa kovasta tuulesta.

Pörssisähkön hinta painuu tänään jopa eilistä edullisemmaksi. Lauantaina pörssisähkön hinta ei käynyt miinuksella, mutta tänään miinustunteja on vuorokauden 24 tunnista peräti seitsemän.

Päiväsaunaan pikkurahalla

Pyykin pyörittäminen sekä saunominen on edullisempaa päivällä kuin illalla. Saunan lämmittäminen kahdeksan kilowatin kiukaalla esimerkiksi iltaseitsemästä iltakahdeksaan maksaa tänään alle 14 senttiä. Viikko sitten sunnuntaina samasta sai pulittaa yli seitsenkertaisen summan eli melkein euron.

Pörssisähkön hinta on tänään matalimmillaan sitten marraskuun 24. päivän, jolloin tuntihinnat olivat Suomessa reippaasti miinuksella. Black Friday -tarjouspäivälle osuneet poikkeuksellisen halvat hinnat johtuivat norjalaisyritys Kinect Energyn antamasta virheellisestä tarjouksesta.

Source Link yle.fi