Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0b3b4b4444a881683442dc575925f1c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yli neljännes yhdysvaltalaisista valmiita vastustamaan aseellisesti omaa hallitustaan – 85 prosenttia katsoo maan menevän väärään suuntaan – Uutisalue

Yli neljännes yhdysvaltalaisista valmiita vastustamaan aseellisesti omaa hallitustaan – 85 prosenttia katsoo maan menevän väärään suuntaan

Jopa 28 prosenttia yhdysvaltalaisista on niin vieraantunut oman maansa johdosta, että he katsovat kansalaisten joutuvan mahdollisesti pian vastustamaan aseellisesti hallitustaan.

Asia käy ilmi Chicagon yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksen tekemästä kyselystä, josta uutisoi The Guardian.

Kyselyyn osallistui tuhat äänestäjäksi rekisteröitynyttä amerikkalaista. Suurin osa vastanneista yhtyi väitteeseen, että Yhdysvaltojen hallitus on ”korruptoitunut ja järjestetty toimimaan tavallisia ihmisiä kuten minua vastaan”.

Kyselyn tulokset heijastavat maan syvää kahtiajakoa. Republikaaneista vain kolmasosa uskoi, että maan demokratia toimii ja että maassa järjestetyt vaalit ovat olleet rehelliset. Demokraateista vaaleihin luotti 80 prosenttia.

35 prosenttia itsenäisistä äänestäjistä, 33 prosenttia republikaaneista ja 20 prosenttia demokraateista uskoi, että kansalaiset voivat pian joutua puolustautumaan asein omaa hallintoaan vastaan.

Uutistoimisto AP ja Chicagon yliopisto ovat toisessa kyselyssä saaneet vastaukseksi, että peräti 85 prosenttia yhdysvaltalaisista katsoo maan olevan menossa väärään suuntaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan kesäkuun toisella puoliskolla tehtyjen mielipidemittausten perusteella keskimäärin 38 prosenttia yhdysvaltalaisista oli tyytyväisiä presidentti Joe Bidenin työhön ja 58 prosenttia oli tyytymättömiä.

Source Link yle.fi