Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0a2e778ff4d09ef5e9d6888c05938b95, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Zaran emoyhtiön tulos paisui roimasti – hintoja nostetaan lisää – Uutisalue

Zaran emoyhtiön tulos paisui roimasti – hintoja nostetaan lisää

Vaateketju Zaran omistajana tunnettu Inditex kasvatti myyntiään reippaasti, mutta tulostaan vielä reippaammin kevätkaudella.

Inditexin tilikauden tulos oli helmi-huhtikuussa 760 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta 36 prosenttia 6,7 miljardiin euroon.

Inditexin merkeistä Zara on onnistuneesti saanut siirrettyä kasvaneita kuluja hintoihin siitä huolimatta, että kuluttajien taloutta yhtä lailla rasittaa elinkustannusten nousu.

Inditexin toimitusjohtajan Garcia Maceirasin mukaan yhtiö jatkaa hintojen nostamista inflaation kurittamilla alueilla, mutta pitää silti hintatasonsa kohtuullisena.

Kansainväliset kuljetusketjut ovat edelleen epävarmoja. Siksi Inditex kasvattaa varastojaan, jotta se voi turvata tarjonnan myymälöissä.

Maaliskuussa Inditex sulki 502 myymäläänsä Venäjällä, kun maa aloitti hyökkäyssotansa Ukrainassa. Koronanjälkeinen elpyminen Manner-Euroopassa ja Britanniassa on osin paikannut Venäjän liikevaihto-osuuden katoamista.

Venäjän ja Ukrainan lisäksi Inditexin myynti supistui vain Kiinassa, missä tiukat koronatoimet ovat jatkuneet.

Source Link is.fi