Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ee4aa18c392f1b80b8fc0be51938363b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aki Palsanmäen eteen tuodaan tuote, josta hänellä ei ole mitään hajua – hinta lyö lopulta ällikällä – Uutisalue

Aki Palsanmäen eteen tuodaan tuote, josta hänellä ei ole mitään hajua – hinta lyö lopulta ällikällä

Huutokauppakeisarin tulevassa jaksossa vieraillaan erikoisessa museossa.

TIISTAIN Suomen huutokauppakeisari -jaksossa Aki ja Heli Palsanmäki suuntaavat Suomen Tietokonemuseoon. Museoyhdistyksen puheenjohtaja Mauno Poikonen myy heille siellä esimerkiksi vanhaa tietotekniikkaa.

Poikonen esittelee pariskunnalle muun muassa ensimmäisen teknologiajätti IBM:n julkaiseman PC:n vuodelta 1982 ja vuonna 1989 julkaistun Macintosh-tietokoneen, joka on toimimaton. Poikonen kertoo Palsanmäille erityisesti ensimmäisen olevan keräilijöiden suosiossa.

Aki ja Heli vaikuttavat epäileväisiltä, koska heillä ei ole tietoa tuotteiden arvosta.

– Minulla ei ole minkäänlaista hajua siitä, millaisella hinnalla nämä tuotteet voisivat mennä huutokaupassa, Heli esimerkiksi toteaa.

Vanha tietotekniikka mietityttää Palsanmäkiä. Kuva: Matti Salmijärvi

Museoyhdistyksen puheenjohtaja pyytää atk-laitteista 650 euroa. Lopulta Aki saa taivuteltua hinnan 100 euroon.

Itse huutokaupassa tietotekniikka ei kiinnosta yleisöä, mutta Aki kertoo kameroille, että netissä tarjouksia tuli paljon vuoden 1982 tietokoneesta. Sen vasarahinnaksi tuli 235 euroa.

– Netissä ne tietokoneen ostajat on, Aki kommentoi.

– Alun perin en edes halunnut tuollaisia tuotteita huutokauppaan myyntiin, mutta onneksi Mauno halusi tehdä kaupat meidän kanssa ja laitteet tuli myyntiin, hän lisää.

Suomen huutokauppakeisari on pyörinyt televisiossa vuodesta 2013 lähtien.

– Ei olisi voinut kuvitellakaan, että siitä tulee tällainen hässäkkä. Mutta tämä on ollut hienoa ja vielä löytyy virtaa tehdä lisää, Palsanmäki kommentoi vuonna 2022 IS:lle ohjelman menestystä.

Suomen huutokauppakeisari tiistaisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa.

Ilta-Sanomat, Nelonen ja Ruutu kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Source Link is.fi