Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9c70a78db428378699f39c3064d9e17b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Älä missaa tätä tanskalaista uutuussarjaa! – Uutisalue

Älä missaa tätä tanskalaista uutuussarjaa!

Kööpenhaminalaiseen ravintolaan palkataan huuto­kulttuuriin ja miesten suosimiseen luottavalta keittiö­mestarilta salaa uusi vuoro­mestari – vieläpä uudistus­mielinen nainen! Sarjan luoneet Jesper Zuschlag ja Julie Rudbæk näyttelevät itse pääosissa.

Uusi tanskalaissarja Jokaisen miehen takana (Bag enhver mand, 2023–) muistuttaa Emmy-palkintoja alkuvuodesta rohmunnutta The Bearia siinä mielessä, että molemmat sarjat sijoittuvat hektiseen ravintolakeittiöön. Liha tirisee pannulla lähikuvissa, nopeita käskyjä huudetaan ja annoksia kasataan pieteetillä. Siihen yhtäläisyydet jäävätkin.

Sarjatulokas ei tavoittele The Bearin hengästyttävää tahtia, vaan pääosaan nousee ravintolamaailman realistisen kuvauksen sijaan keittiömestari Michaelin (Jesper Zuschlag) ja uuden vuoromestari Najan (Julie Rudbæk) keskinäinen valtataistelu.

Laadukkaan ravintolan johtaja Vibeke (Ann Eleonora Jørgensen) kaipaa uusia tuulia ja palkkaa Michaelilta kysymättä uuden sous chefin eli vuoromestarin. Najaa jännittää maineikkaaseen ravintolaan meno, eikä suotta.

– Keittiömestari on kuulemma tyranni, mutta pärjään kyllä, Naja sanoo avopuolisolleen ennen ensimmäisen työpäivänsä alkua.

Vibeke (Ann Eleonora Jørgensen) palkkaa uuden vuoromestarin, mikä saa aikaan valtakamppailun. Kuva: Jan Bastian Muñoz Marthinsen / DR / Yle

Kuvitteelliseen kööpenhaminalaiseen ravintolaan sijoittuvan sarjan katsojalle tehdään heti ensi minuuteilla selväksi, mikä Michael on miehiään. Hän evää tarjoilija Sigridiltä (Eva Jin) vapaapäivän, jota tämä on pyytänyt hautajaisia varten. Vapaata saa vain omiin hautajaisiin, näin keittiömestari puuskahtaa.

Michaelia näyttelevä Jesper Zuschlag sopii lyhytpinnaisen keittiömestarin rooliin erinomaisesti – siitäkin huolimatta, että Zuschlag on todennut hahmonsa olevan kaikista näyttelemistään henkilöistä kauimpana itsestään.

– Ensimmäisinä päivinä minun piti huutaa jatkuvasti ja olla äkkipikainen – ja se oli hemmetin vaikeaa! hän paljasti Billet Bladet -lehdelle.

Julie Rudbækin herkullisen vivahteikkaasti näyttelemä Naja on ystävällisyydessään ja korrektiudessaan oiva vastapaino Michaelille. Tanskalaislehden haastattelussa Rudbæk kuitenkin vihjasi, että Naja saattaa olla ovelampi kuin antaa aluksi ymmärtää…

Kahdeksanosaisen draamasarjan ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet siinä pääosia näyttelevät 36-vuotiaat Zuschlag ja Rudbæk.

Sarja ei ole ystävysten ensimmäinen yhteistyö. Kaksikko on työstänyt ​​yhdessä sarjat Generation SoMe (2017) ja hitiksi nousseen Kolmekymppiset (2018–2021) sekä elokuvan Elsker dig for tiden (2022).

Michaelin ja Najan on saatava yhteistyö toimimaan. Kuva: Jan Bastian Muñoz Marthinsen / DR / Yle

Naja saa uudella työpaikallaan lievästi sanottuna kalsean vastaanoton. Michael protestoi Najan palkkaamista, mutta Vibeke viittaa johonkin menneisyyden tapahtumaan, jonka takia Michaelin on parasta saada yhteistyö toimimaan. Muuten luvassa on potkut.

Naja haluaa luoda ravintolasta hyvän työpaikan kaikille. Apukokkina oleva Lise (Sara Fanta Traore) kertoo Najalle olleensa ravintolassa pisimpään töissä. Mutta miksi Anders (Ari Alexander) sitten vastaa liharuoista? Tätä Naja ihmettelee.

– Se johtunee lähinnä siitä, että Anders ja Michael ovat kavereita, Lise sanoo.

Onko takapuoleen ammutulta karhulta vaikuttavalla keittiömestarilla ongelmia nimenomaan naisten kanssa? Sukupuolten vastakkainasettelua pönkitetään sarjassa kaksintaistelulla, johon Lise ja Anders haastavat toisensa.

Lise (Sara Fanta Traore) ja Anders (Ari Alexander) haastavat toisensa kaksintaisteluun. Kuva: Jan Bastian Muñoz Marthinsen / DR / Yle

Asemaansa vartioiva Michael simputtaa Najaa aina tilaisuuden tullen. Uudistusmielinen nainen tuntuu saavan perinteisempiin keinoihin luottavan keittiömestarin huonoimmat piirteet esille.

– Sen kuin puhut kukkahuivissasi brändäyksestä, mutta jos et osaa koota annosta, sinusta ei ole vuoromestariksi, tämä ärisee.

– Minä olen pomo ja minä päätän, joten turpa umpeen ja tottele!

Naja ei helposti lannistu, vaan uhmaa päättäväisesti Michaelin hirmuvaltaa.

Lopulta keskenään kilpailevan kaksikon on pakko kyetä yhteistyöhön, sillä he huomaavat, että on olemassa suurempiakin vihollisia.

Jokaisen miehen takana, maanantaisin 5.2. alkaen Teema & Fem klo 22.00

Source Link is.fi