Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e5671798d39f095d02f1ade49d86ba6a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Anne Berner on lähtenyt yllättäen Vallilasta – Uutisalue

Anne Berner on lähtenyt yllättäen Vallilasta

Entinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ei ole enää sukuyrityksensä Vallilan palveluksessa.

– Ratkaisu jatkaa työelämässäni eteenpäin oli omani ja siirtymä tehtiin hyvässä yhteistyössä (Manna & co:n toimitusjohtajan) Mikko Koposen kanssa, Anne Berner kertoo Ilta-Sanomille sähköpostitse.

Viime toukokuussa tiedotettiin, että Suomeen on syntynyt uusi design-alan brändiyhtiö Manna & Co. Finlayson, Vallila Interior ja Makia Clothing siirtyivät kokonaisuudessaan Manna-konsernin omistukseen.

Mannan toimitusjohtajan Mikko Koposen mukaan Anne Berner työskenteli yrityksessä johtajana, mutta hän siirtyi sivuun omasta tahdostaan.

– Siinä ei ollut mitään sen kummempaa dramatiikkaa. Hyvässä yhteisymmärryksessä hän siirtyi pois Mannan palveluksesta ja jatkaa toki edelleen omistajana ja tärkeänä henkilönä sitä kautta Mannassa, Koponen sanoo IS:lle.

Koposen mukaan Bernerin sivuun siirtyminen tapahtui tänä syksynä, noin kaksi kuukautta sitten. Koposen mukaan Anne Berner on edelleen omistajana mukana Mannassa.

Oliko siinä vaiheessa, kun yrityskauppa tehtiin, ajatuksena, että Anne Berner on siirtymässä pois?

– Ei ainakaan meillä ollut. En sitä ehkä lähde sen enempää spekuloimaan, mutta ei ainakaan meillä ollut silloin mitään enkä usko, että Annen puolellakaan oli (sellaista ajatusta).

Koponen toistaa, ettei asiaan liity minkäänlaista dramatiikkaa tai mitään pahaa verta.

– Kaikki meni äärettömän hyvässä hengessä. Hän jatkaa äärimmäisen tärkeänä omistajana ja henkilönä yhtiölle.

Makian johtaja Totti Nyberg, Finlaysonin hallituksen puheenjohtaja Risto Voutilainen, Finlaysonin toimitusjohtaja Mikko Koponen ja Vallilan Anne Berner ilmoittivat yhtiöiden siirtymisestä Manna-konserniin keväällä.

Anne Berner ei ole mukana myöskään Mannan hallituksessa. Mannan hallituksen puheenjohtajan ja pääomistajan Risto Voutilaisen mukaan taustalla ei ole erityistä syytä, vaan Mathias Berner edustaa perhettä Mannan hallituksessa.

– Tämä on sovittu jo yrityskaupan yhteydessä. Ei sen kummempaa dramatiikkaa, Voutilainen sanoo.

Voutilaisen mukaan Anne Bernerin vetäytymisestä ei sovittu yrityskaupan yhteydessä, vaan keskustelua käytiin myöhemmin loppukesästä Anne Bernerin oman ehdotuksen pohjalta.

Eli hän oma-aloitteisesti halusi lähteä pois?

– No, en puhuisi poislähtemisestä, vaan ehkä alkaa olla jo intressejä muuallakin tässä vaiheessa.

Siihen ei liittynyt mitään ikävää?

– Ei, puhutaan ihan normaalijärjestelyistä. Luulen, että se oli Mannassa ja Bernereiden keskuudessa ihan luontainen askel.

Mannan hallituksen jäsen, Anne Bernerin veli Mathias Berner ei halua kommentoida syytä ratkaisuun, ettei Anne Berner ole enää Vallilan tai Mannan palveluksessa.

Kuinka suuren osuuden perheyhtiönne tai holding-yhtiönne omistaa vielä Mannasta?

– Ei minulla ole mitään kommenttia tähän asiaan, Mathias Berner sanoo.

Anne Bernerin toinen veli, Vallila Contractin toimitusjohtajana työskentelevä Miku Berner puolestaan kehottaa kysymään syytä Anne Bernerin lähtöön Mannan toimitusjohtajalta Mikko Koposelta.

– Hän on Mannan toimitusjohtaja ja Anne on ollut hänen alaisuudessaan, Miku Berner sanoo.

Lähtikö hän (Anne Berner) omasta tahdostaan?

– Yhteisesti sovitusti.

Myöskään Miku Berner ei suostu kertomaan, kuinka suuren osuuden Bernerien holding-yhtiö omistaa Mannasta.

– Ehkä sekin jää myöhäisemmälle tiedolle, mutta omistaa.

Hänen mukaansa perheessä on päätetty, ettei omistusosuus ole julkista tietoa.

Source Link is.fi