Banner Before Header

Arezo alkoi tehdä kotijumppaa, jonka tulokset alkoivat näkyä jo kolmen viikon jälkeen – videolla vinkit helppoon ja tehokkaaseen HIIT-treeniin

Kun kahden lapsen äiti Arezo aloitti elämäntaparemontin toisen lapsen syntymän jälkeen pudottaakseen painoaan, hän suuntasi automaattisesti kuntosalille. Kotijumpat eivät tulleet mieleenkään, sillä hän ajatteli niiden olevan tehottomia salitreeniin verrattuna.

Kun kuntosali sulki ovensa koronan vuoksi, Arezon motivaatio salitreenaamiseen lopahti. Painonhallinta jatkui terveellisellä ruokavaliolla. Oli keksittävä uusi keino lisätä arkeen liikuntaa.

– Ihan vain kokeilumielessä tein netistä löytämäni HIIT-treenin kotona. Siitä lähtien aloinkin sitten tehdä kehonpainotreenejä säännöllisesti kolmesti viikossa, Arezo kertoo.

Pian alkoikin tapahtua, ja nainen pyörsi mielipiteensä kotijumppien tehottomuudesta. Hän hurahti kotona treenaamiseen täysin ja yllättyi, kuinka tehokasta se oli: ensimmäiset tulokset alkoivat näkyä jo kolmen viikon harjoittelun jälkeen.

Kotitreeni on nostanut mielialaa

Nyt puoli vuotta myöhemmin Arezo tekee edelleen säännöllisesti kotitreenejä. Hän ei osaa kuvitella luopuvansa niistä. Hiljattain mukaan on tullut myös yksi viikottainen salitreeni, sillä kunnon kohennuttua nainen kaipasi hieman lisäpontta treeneihin.

Kotitreenaamisesta saan adrenaliinia, jonka voimalla jaksan arjessa paremmin, mutta ehdin myös viettää aikaa perheeni kanssa enemmän.

Tällä hetkellä Arezo on karistanut kotitreenien ja terveellisen ravinnon avulla kolmekymmentä kiloa. Nainen kuvailee oloaan virkeäksi ja voimakkaaksi, sillä sekä kestävyys- että lihaskunto ovat kohentuneet kotijumppien myötä huomattavasti.

Fyysisten muutosten lisäksi kotijumppaaminen on tehnyt hyvää ennen kaikkea mielelle ja henkiselle jaksamiselle ruuhkavuosien keskellä. Arezo on huomannut, että puolen tunnin tehotreeni nostattaa mielialaa ja pelastaa huonostikin alkaneen päivän.

– Kun on minulla ja miehelläni on kaksi pientä lasta ja käymme töissä, väsymys painaa usein. Kotitreenaamisesta saan adrenaliinia, jonka voimalla jaksan arjessa paremmin, mutta ehdin myös viettää aikaa perheeni kanssa enemmän. Kuntosalikäyntiin uppoaa aikaa helposti jopa puolitoista tuntia, Arezo kertoo.

Tehokas HIIT-treeni kohottaa kestävyyskuntoa

Yksi Arezon erityisen tehokas sykettä nostattava kotitreeni on hyppyjä ja kyykkyjä sisältävä HIIT-treeni, jonka hän on julkaissut Instagram-tilillään @fitbyatsalea. Treeni näyttää helpolta, mutta todellisuudessa se nostaa hien pintaan hetkessä.

Tässä HIIT–treenissä jokaista liikettä tehdään neljänkymmenen sekunnin ajan. Välissä voi pitää parinkymmenen sekunnin tauon.

Arezon julkaisemilta videoilta näet, mitä liikkeitä treeni sisältää. Vasemmalle pyyhkäisemällä tai klikkaamalla pääset seuraavaan liikkeeseen.

Lisätehosteena voi käyttää pieniä käsipainoja. Myös täytetyt vesipullot ajavat saman asian.

Arezon mukaan treeni on yllättävän tehokas, sillä kun ensimmäiset kierrokset tekee täydellä teholla, syke nousee korkealle. Hänen kotijumppiensa salaisuus on haastavien ja kevyempien liikkeiden vuorottelu, jolloin puhti pysyy yllä treenin loppuun asti.

Kannattaa aloittaa kevyesti

Arezo haluaa kannustaa muitakin ruuhkavuosien keskellä eläviä vanhempia huolehtimaan kunnostaan. Jo lyhytkin kotitreeni tekee hyvää, muttei ole pois perheen kanssa vietetystä ajasta. Arezo on huomannut, että kotona liikkuminen motivoi lapsiakin olemaan aktiivisia.

Heti ei tarvitse alkaa tehdä isoja hyppyjä, vaan kannattaa aloittaa kevyemmin. Kun kunto hiljalleen nousee, myös ne haastavimmat inhokkiliikkeet helpottuvat

Arezo tietää, miten hankalaa kuntoilun aloittaminen voi olla. Vaikeinta on liikkeelle lähteminen ja heikko aloituskunto. Siksi hän muistuttaa, että aloittelevan treenaajan kannattaa kuunnella kehoaan ja tehdä liikkeet omaan tasoon sopivalla teholla.

– Heti ei tarvitse alkaa tehdä isoja hyppyjä, vaan kannattaa aloittaa kevyemmin, sillä kaikki liike on hyvästä. Kun kunto hiljalleen nousee, myös ne haastavimmat inhokkiliikkeet helpottuvat, Arezo vakuuttaa.

Nainen myöntää, että vaikka hän onkin hurahtanut kotitreenaamiseen, ei se aina ole hänellekään yhtä juhlaa. Toisinaan motivaatio lässähtää ja syntyy taukoviikkoja, mutta hän on onnistunut palaamaan treenirutiiniinsa kuitenkin aina uudelleen.

Tärkein muistutus ja motivaation ylläpitäjä on Arezon mielestä kuitenkin hyvin yksinkertainen.

– Ei pitäisi koskaan liikkua siksi, ettei pidä itsestä, vaan koska rakastaa itseään.