Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f87033fca5bf49bd80ca813aeae9b4e8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Artturi Lehkonen teki uskomattoman tempun uskomattomassa ottelussa! Vei Coloradon Stanley Cupin finaaleihin – Uutisalue

Colorado Avalanche pelaa Stanley Cupin finaaleissa 21 vuoden tauon jälkeen.

Se ratkesi varhain tiistaiaamuna, kun Artturi Lehkonen upotti Edmonton Oilersin jatkoajalla Läntisen konferenssin finaalisarjan neljännessä ottelussa.

Ottelussa tehot 1+2 tehnyt Lehkonen ratkaisi Coloradolle 6–5-voiton. Avalanche eteni jatkoon suoraan voitoin 4–0.

Lehkonen teki uskomattoman tempun. Kyseessä oli nimittäin toinen vuosi putkeen, kun hän ratkaisee joukkueelleen finaalipaikan jatkoerämaalilla. Viime vuonna Lehkonen ratkaisumaalista sai nauttia Montreal.

NHL:n mukaan vastaavassa tempussa on onnistuttu vain kerran historiassa, 1930-luvun lopussa, jolloin asialla kahtena vuonna putkeen oli Toronton Gordie Drillon.

Coloradon ja Edmontonin välisen ottelusarjan viimeiseksi jäänyt kamppailu oli huima näytös.

Vielä avauserän jälkeen Colorado johti ottelua 1–0, mutta toisessa Oilers yltyi hurmokseen ja paineli kolmella maalillaan 3–1-erätaukojohtoon.

Päätöserään tultaessa Colorado oli pakotettu hyökkäämään rohkeammin kahden maalin takaa-ajoasemassa. Kuten arvata saattoi, Edmonton vastasi huutoon ja peli aaltoili villinä päästä päähän.

Maaleja mätettiin erässä kaikkiaan kuusi. Vielä 48 minuutin pelin jälkeen Edmonton johti 4–2, mutta alle viisi minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan. Ajassa 54.47 ilmassa oli ratkaisun makua, kun Mikko Rantanen laukoi ylivoimalla vieraat 5–4-johtoon.

Nelospelissä kakkosketjun sentterinä pelannut Rantanen teki maalin sarjan jokaisessa ottelussa.

Kaksi minuuttia Rantasen maalista Connor McDavid ja Leon Draisaitl juonivat vielä Oilersin tasoihin. 5–5-osuman lapioi maalinedustalta Zack Kassian.

Jatkoerä ehti vanhentua lopulta vain reilun minuutin, kunnes Lehkonen ensin ohjasi Cale Makarin viivalaukauksen ja laukoi sen jälkeen Mike Smithin torjuman irtokiekon verkon perukoille ajassa 61.19.

Maali oli Lehkoselle jo näiden pudotuspelien kuudes. Ja toinen voittomaali tässä konferenssifinaalisarjassa.

– Kyllähän tämä hyvältä tuntuu, Lehkonen huokaisi ottelun jälkeen.

– Se oli hyvä pomppu. Sain ensin ohjattua laukauksen, jonka jälkeen kiekko kimposi suoraan lapaani.

Lehkonen kertoi, mitä hänen päässään liikkui ratkaisumaalin upottua verkkoon.

– Että toivottavasti se ei ole korkea maila, Lehkonen hymähti.

– Päässä ei alkuun liikkunut oikeastaan mitään, mutta sitten näin, että sitä mentiin tarkistamaan.

Lehkonen villitsi Coloradon.

Tuomaristo kävi tarkistamassa videolta, ettei Lehkonen ohjannut Makarin laukausta korkealla mailalla. Näin ei ollut tapahtunut.

Illan sankari siirsi heti taiston tauottua katseensa jo seuraavaan ja viimeiseen koitokseen.

– Tänä vuonna pitää vain voittaa se finaalisarjakin. Viime vuonna olin häviävällä puolella. Tänä vuonna pitää voittaa, Lehkonen sanoi.

Lehkosen lisäksi illan suuri sankari oli superpuolustaja Makar, joka keräsi tehot 1+4.

Pahasti vajaakuntoisena nilkkavammansa kanssa pelannut Draisaitl syötti ottelussa neljä maalia. Niin ikään huimat pudotuspelit pelannut McDavid säesti tehoillaan 1+2.

Ottelun jälkeen Colorado pokkasi Rogers Placen jäällä Läntisen konferenssin voittopalkinnon Clarence S. Campbell Bowlin.

Vanhasta taikauskosta huolimatta kapteeni Gabriel Landeskog ei epäroinyt koskettaa pokaalia.

Colorado pokkasi Campbell Bowlin NHL:n varakomissaari Bill Dalylta.

Colorado pelaa Stanley Cupin finaaleissa ensi kertaa sitten edellisen mestaruusvuotensa 2001.

Se kohtaa finaaleissa joko New York Rangersin tai Tampa Bay Lightningin. Finaalisarja alkaa Denveristä. Coloradolla on todennäköisesti luvassa reilun viikon tauko ennen finaalisarjan alkua.

Lehkosen ja Rantasen lisäksi Coloradon finalistijoukkueeseen kuuluvat suomalaisista maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila ja kolmosvahti Justus Annunen.