Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7aa4780392c918c5a77cb3c32fa382b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Barkov osui Floridalle, Carolina nousi uskomattomasti neljän maalin takaa voittoon – katso kenttämestarin erikoinen – Uutisalue

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets ja Carolina Hurricanes tarjosivat kiekkoviihdettä kolmen erän edestä. Carolina nousi nimittäin neljän maalin takaa lopulta 7–4-voittoon.

Columbus johti ottelua avauserän jälkeen 3–0, ja kuusi torjuntaa napannut Antti Raanta vaihdettiin erätauolla.

Alexandre Texier vei kotijoukkueen jo 4–0-johtoon toisen erän puolivälissä, mutta vain puoli minuuttia myöhemmin Steven Lorentz aloitti Carolinan nousun. Brady Skjei vastasi kahdesta seuraavasta osumasta.

Päätöserässä Nino Niederreiter toi vieraat jo tasoihin kenttämestarin erikoisella. Ian Cole laukoi kiekon päätyyn, mutta peliväline kimposi päädystä suoraan Niederreiterille. Sveitsiläishyökkääjä yllätti Elvis Merzlikinsin täysin ja iski pelin 4–4:een.

Vain parisenkymmentä sekuntia myöhemmin Ethan Bear vei Carolinan johtoon osumalla, johon Jesperi Kotkaniemi sai syöttöpisteen. Carolina iski päätöserässä kaikkiaan viidesti ja voitti ottelun ottelun 7–4.

Suomalaisten pistepörssiä johtava Sebastian Aho ja seurakaveri Teuvo Teräväinen jäivät ottelussa pisteittä. Myöskään lähes 20 minuuttia jäällä viihtynyt Patrik Laine ei saalistanut tehopisteitä.

Barkoville kauden 12. maali

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov onnistui maalinteossa Montrealia vastaan, kun Panthers kukisti Montreal Canadiensin 5–2.

Barkov tasoitti pelin 2–2:een toisessa erässä ylivoimalla. Sen jälkeen Florida osui vielä viidesti ja otti kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Suomalaiset olivat osallisina Montrealin molemmissa osumissa. Sami Niku sai syöttöpisteen molempiin osumiin, Jesse Ylönen 2–1-johtomaaliin. Myös Anton Lundell sai syöttöpisteen Panthersin 5–2-osumaan.

Barkov palasi loukkaantumisen jälkeen kaukaloon keskiviikkona New York Rangersia vastaan. Hän onnistui maalinteossa torstaina hallitsevaa mestaria Tampa Bay Lightningia vastaan, kun Panthers murskasi Tampan 9–3.

Florida-kapteeni on tehnyt pelaamassaan 19 ottelussa tehot 12+9=21.

Muissa otteluissa Boston Bruins nousi jatkoajalla 4–3-voittoon Buffalo Sabresista. Ukko-Pekka Luukkonen otti Sabres-maalilla 37 torjuntaa.