Banner Before Header

BB-Sami huomasi yllättävän asian talosta pudottuaan – arkinen taito unohtui 10 viikossa

Big Brother -talosta sunnuntaina häädetty Sami lähti ulkomaailmaan hyvillä mielin. Hän kertoo maanantaiaamuna Ilta-Sanomille, että fiilikset nukutun yön jälkeen ovat edelleen loistavat.

– Mukava päästä totuttelemaan normaalielämään, Sami sanoo.

  • Yllä olevalla videolla muiden asukkaiden tunnelmia Samin häädön jälkeen.

Niin sanottu ”normaalielämä” on tuntunut Samista hyvältä. Yksi tärkeä taito on kuitenkin päässyt järvenpääläiseltä myymäläpäälliköltä kymmenessä viikossa unohtumaan.

– Kännykällä opetellaan kirjoittamaan. Se taito on selvästi unohtunut. Se on jännä.

Sami kertoo, että olisi mielellään jatkanut finaaliin asti, jos ”siivet olisivat kantaneet”. Kausi tulee päätökseensä 28. marraskuuta, eli finaaliin on aikaa enää kaksi viikkoa.

– Mulle se ei ole maailmanloppu, että matka loppui tässä vaiheessa. Molempi parempi, sanotaan näin.

Sami asteli BB-talosta ulkomaailmaan avojaloin pyjamahousut jalassa.

Sami kertoo, ettei ollut juurikaan katsellut aiempia kausia, joten moni asia taloon astellessa tuli hänelle uutena ja yllättävänä. Erityisesti koko ensimmäinen viikko meni ihmetellessä ja totutellessa, kunnes talon tapoihin ja rytmiin alkoi päästä kiinni.

– Minusta oli ihan mukava saada sellainen uniikki kokemus, että ei tavallaan tiennyt ennakkoon. Osa osasi aavistaa joitain asioita paremmin ja välillä vähän huonommin. Itse sai yllättyä monista asioista.

Samille talossa läheisimmiksi ihmisiksi muodostuivat alussa Katja ja myöhemmin Sanni. Molemmat häädettiin yhtä aikaa viisi viikkoa sitten, ja se kirpaisi Samia.

– Se on kuin koulusta kaksi parasta kaveria vaihtaisi koulua. Vaikka arki jatkuu ja saat uusia kavereita, niin se kuitenkin muuttaa sitä. Kyllä se siinä hetkessä harmittaa.

Raskainta talossa Samin mukaan oli koti-ikävä, jota hän osasi odottaa. Silti se yllätti hänet, sillä nykyaikana samanlaista ikävän tunnetta ei ehdi edes tulla.

– Aina on älylaitteet ja muut, joilla saa yhteyden vähintään siinä päivän sisällä toiseen. Jossain vaiheessa se asia piti käsitellä, ja siitä pääsi eteenpäin. Ikävä pysyi, mutta pystyi käsittelemään ne tunteet. Se oli haastavaa, mutta tietyllä tavalla opettavaa.

Sami joutui talossa konflikteihin periksiantamattomuutensa vuoksi. Hän sai tietynlaisen riidanhaastajan ja jääräpään leiman, koska piti järkähtämättä kiinni omista näkemyksistään. Hänen mukaansa nämä piirteet korostuivat talossa enemmän kuin normaalielämässä.

– Jos itselläni on parempi syy tehdä asia tietyllä tavalla, niin en periaatteesta rupea tekemään sitä eri tavalla. Haluan selityksen sille, miksi asia tehdään eri tavalla.

Hän ajautui esimerkiksi Jasmiinan kanssa konfliktiin, koska Jasmiina halusi tämän huuhtelevan astiat ennen niiden laittamista tiskikoneeseen, mutta Sami oli sitä mieltä, ettei näin tarvitse tehdä. Tilanne päättyi lopulta kompromissiin, jossa Sami lupasi tiskata käyttämänsä astiat itse käsin.

– Kavereilta on tullut aika monta viestiä, miten ne astiat laitetaan koneeseen. Minun mielestäni niitä ei vieläkään huuhdella. Nykykoneet on tehokkaita ja itsehän syön myös lautaset hyvin puhtaiksi, Sami kertoo.

Sami kertoo, ettei ollut juurikaan katsellut aiempia kausia, joten moni asia taloon astellessa tuli hänelle uutena ja yllättävänä.

Sami ei kadu käytöstään, mutta myöntää, että joissakin tilanteissa olisi voinut käyttäytyä eri tavoin.

– Minun mielestäni elämässä ei pidä aina päästä helpommalla, mutta olisiko niissä voinut käyttäytyä fiksummin, niin totta kai. Ihmisille tulee joka päivä vastaan tilanteita, joissa olisi voinut käyttäytyä fiksummin. Parantamista aina on.

Sami kertoo, että on valmis muuttamaan mielipidettään, jos jollain on parempi selitys johonkin asiaan ja pystyy sen myös perustelemaan.

– Se on jonkun mielestä paha tapa, että tulee se miksi-kysymys sieltä, mutta itse koen sen enemmän vahvuutena.

Jos Sami saisi päättää, hän soisi koko kilpailun voiton Akille.

– Aki on hieno ihminen ja loistava BB-asukas. Hän on tosi sympaattinen. Jos saisin tällä hetkellä lonkalta valita voittajan, kyllä minä Akin valitsisin.

Todennäköisimpänä voittajana hän pitää Anssia.

– Hänellä on jo pohjaa siihen pärjäämiseen, mutta kuten talossa on huomattu, en aina ole oikeassa. Jos vetoa pitäisi lyödä, niin varmaan veikkaisin Anssia.

Source Link is.fi