Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_160894e8f1bad5179e8dca80c6e81079, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Bloomberg: EU pyrkii lisäämään aseiden ostamista unionin sisältä – Uutisalue

Bloomberg: EU pyrkii lisäämään aseiden ostamista unionin sisältä

Jos muutos tapahtuu, tarkoittaisi se Bloombergin mukaan muun muassa, että EU kääntyisi poispäin kolmansien maiden kanssa tehtävistä ase­tarvike­kaupoista.

Euroopan unioni aikoo hankkia jopa puolet puolustusjärjestelmistään unionin sisältä vuoteen 2035 mennessä, uutistoimisto Bloomberg uutisoi.

Bloombergin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan EU:n suunnitelmana on lisäksi turvata elintärkeiden tarvikkeiden saanti yhteistyössä eri tahojen kanssa tehtävien investointien avulla.

Jos strateginen muutos tapahtuu, tarkoittaisi se Bloombergin mukaan muun muassa, että EU kääntyisi poispäin kolmansien maiden kanssa tehtävistä asetarvikekaupoista. Lisäksi tarkoituksena on vahvistaa aseteollisuuden pääsyä esimerkiksi EU:n rahoitusohjelmien pariin.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi