Banner Before Header

Britannian prinssi Andrew on pahassa pulassa – kuningatar ei auta asiassa ja oikeudessa oli kaksi ikävää käännettä

Britannian prinssi Andrew pyristelee seksuaalirikosvyyhdistään johtuvan laskupinon kanssa. Brittilehti Mirror raportoi nyt, että Andrew käy taistelua aikaa vastaan selvitäkseen laskuistaan.

Lehden mukaan kuningatar ei aio maksaa Andrew’n oikeuslaskuja, jonka vuoksi Andrew yrittää vauhdittaa Sveitsissä sijaitsevan upean huvilansa myymistä.

Andrew osti huvilan ex-puolisonsa Sarah Fergusonin kanssa vuonna 2014 lähes 20 miljoonalla eurolla. Viime vuonna selvisi, että Andrew yrittää myydä huvilaansa. Kaupoista on sovittu jo syyskuussa, mutta kauppaa ei ole vielä viety maaliin asti. Andrew yrittää hoputtaa kauppoja saadakseen rahat tililleen.

Väitteiden mukaan Fergie ja pariskunnan kaksi tytärtä, prinsessa Eugenie, 31, ja prinsessa Beatrice, 33, perheineen viettävät paraikaa ”viimeistä yhteistä lomaviikkoa” Sveitsin-huvilalla.

Hovin vanhemmat jäsenet, kuten kruununprinssi Charles ja prinssi William, eivät ole väitetysti suhtautuneet lämpimästi ajatukseen siitä, että kuningatar maksaisi Andrew’n seksuaalirikosjupakkaan liittyviä laskuja.

Andrew kuvattuna 17-vuotiaan Virginia Giuffren kanssa.

Aivan lähipäivinä tai jopa jo tänään perjantaina selviää, joutuuko Andrew täysmittaiseen oikeudenkäyntiin New Yorkissa. Virginia Giuffre on nostanut häntä vastaan siviilikanteen. Giuffre syyttää häntä seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmena eri kertana kun uhri oli vain 17-vuotias. Andrew kiistää syytteet.

Tällä hetkellä on kuitenkin vielä mahdollista, että Andrew tarjoaa syyttäjälle merkittävää sovitteluehdotusta. Mirror-lehden lähteiden mukaan keskusteluja sovittelusta ei ole vielä käyty.

Telegraphin mukaan Andrew voi joutua maksamaan Virginia Roberts Giuffrelle, 38, jopa 3,6 miljoonaa euroa, jotta hän suostuisi sovitteluun. Roberts Giuffre ei kuitenkaan luultavasti suostu sovitteluun, sillä hän haluaa välittää viestin, että seksuaalirikoksista syytetty joutuu kohtaamaan oikeuden. Giuffren mielestä rahan vastaanottaminen herttualta ei alleviivaisi tätä viestiä, Telegraph kertoo.

Jos Giuffre ei suostu sovitteluun, täysi oikeudenkäynti toteutuu syksyllä ja Andrew joutuu kohtaamaan syytteet.

Andrew on sitkeästi kiistänyt syytteet ja ilmoittanut haluavansa puhdistaa maineensa. Jo yli kaksi vuotta kujanjuoksussa olleen prinssin kohdalla tuo temppu näyttää hyvin haastavalta. Andrew joutui jo kaksi vuotta sitten luopumaan kaikista työtehtävistään brittihovissa mainehaitan takia.

Virginia Roberts Giuffre, 38 vuotta, saapumassa oikeuteen asianajajansa David Boiesin kanssa.

Oikeusprosessissa on tapahtunut viime aikoina parikin Andrew’n kannalta hyvin epäedullista käännettä. Alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin entinen naisystävä Ghislaine Maxwell, 60, todettiin joulukuun lopussa syylliseksi useisiin seksuaalirikoksiin. Oikeuden mukaan hän harjoitti alaikäisiin kohdistuvaa ihmiskauppaa seksuaalisissa tarkoituksissa. Maxwell istuu luultavasti koko loppuelämänsä vankilassa. Epstein itse kuoli tutkintavankeudessa ennen lopullista oikeudenkäyntiään.

New York Timesin mukaan Andrew oli Maxwellin lähipiirin jäsen vielä vuosia sen jälkeen kun Eppsteinin ensimmäiset syytteet tulivat julki. Andrew oli jopa kunniavieras Maxwellin ylellisillä syntymäpäiväjuhlilla.

Jeffrey Eppstein ja Ghislaine Maxwell kuvattuna Balmoralin linnan alueella mökissä prinssi Andrew’n vieraana.

Toinen Andrew’n kannalta kiusallinen käänne oikeudessa oli, että syyttäjä vaatii prinssiltä todisteita siitä, että hän ei voisi terveydellisten seikkojen vuoksi hikoilla. Vaatimuksen taustalla on prinssin vuonna 2019 antama BBC-kohuhaastattelu. Tuolloin Andrew kertoi, etteivät Giuffren syytökset voineet olla totuudenmukaisia, sillä hän ei lääketieteellisen vaivan vuoksi pysty hikoilemaan, kuten nainen väitti.

Korjattu artikkelia 8.1. kello 12.07: kyseessä ei ole vielä seksuaalirikosoikeudenkäynti, kuten jutussa ja otsikossa aiemmin kerrottiin, vaan vasta siviilikanne.

Source Link is.fi