Banner Before Header

Britanniassa kuohuu: entinen alusasumoguli rajun rasismikohun pyörteissä kuolemaan johtaneen veneonnettomuuden jälkeen

The Guardianin mukaan Lontoon poliisi tutkii paronitar Michelle Monen lähettämiä WhatsApp-viestejä, joiden on kerrottu olevan sävyltään erittäin rasistisia.

Viestin vastaanottaja, Richard Lynton-Jones, teki asiassa rikosilmoituksen viime kesänä. Viestinvaihto Monen ja Lynton-Jonesin välillä tapahtui kuolemaan johtaneen veneonnettomuuden jälkipyykkiä puidessa vuonna 2019.

Lynton-Jones esitti kuvakaappaukset viesteistä poliisille viime lokakuussa. Mies totesi viestien olleen “törkeän loukkaavia, ja hän oli kokenut ahdistusta niiden vastaanottamisen jälkeen”.

Lynton-Jones ei ole ainoa asianosainen. Monen kerrotaan haukkuneen samoissa viesteissä Lynton-Jonesin liikekumppania ”mieleltään sairaaksi” ja ”sekopääksi”.

Mone on kieltänyt olevansa rasisti ja hänen asianajajansa on kyseenalaistanut viestien aitouden.

The Guardianin haltuunsa saamien viestien perusteella kyseessä on viestiketju, joka käsittelee Monacon edustalla tapahtunutta veneturmaa, jossa kuoli yksi ihminen.

Mone syyttää viesteissä Lynton-Jonesia ja tämän liikekumppania muun muassa kunnioituksen puutteesta.

Mone avautui asiasta myös henkilökohtaisella Instagram-tilillään:

WhatsAppista otettujen kuvakaappausten perusteella Mone käyttää rajua kieltä. Hän kirjoittaa:

– Olet rikollinen. Valkoisen ihon tuhlausta koko mies. Älä syydä valheitasi meidän päällemme. Olet totaalisen kuvottava.

Lontoon poliisi vahvistaa, että he tutkivat juttua.

Mone on kertonut edustajansa välityksellä The Guardianille, ettei hän ole rasisti.

– Sadan prosentin varmuudella paronitar Mone ei ole rasisti. Hän on perustanut yli 15 koulua Afrikkaan aviomiehensä kanssa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Asianajaja lisäsi, että hänen päämiehellään ei ole enää pääsyä rikosepäilyyn johtaneisiin viesteihin, eikä muista tarkkaan, mitä on aikoinaan kirjoittanut.

Lynton-Jones on nostanut Monea kohtaan myös kanteen kunnianloukkauksesta.

Source Link is.fi