Banner Before Header

David Henderson järjesti vuonna 2019 lennon, joka päättyi kahden ihmisen kuolemaan – nyt hän sai rangaistuksen

Liikemies David Henderson on tuomittu 18 kuukauden vankeusrangaistukseen Walesin Cardiffissa, kertoo Sky Sports. Hendersson, 67, järjesti tammikuussa 2019 lennon, joka päättyi kahden henkilön hengen vieneeseen onnettomuuteen.

Henderson tuomittiin lentokoneen turvallisuuden vaarantamisesta.

Lento-onnettomuuden uhrit olivat huippujalkapalloilija Emiliano Sala, 28, ja lentäjä David Ibbotson, 59. Ibbotsonin ohjaama pienkone syöksyi Englannin kanaaliin matkalla Ranskasta Walesiin.

Hyökkääjä Sala oli tammikuussa 2019 kaupattu 18 miljoonalla eurolla Nantesista Valioliigassa tuolloin pelanneeseen Cardiff Cityyn, ja hänet haluttiin pikavauhtia uuteen seuraansa.

Pelaaja-agentti William McKay järjesti Salan lennon yhdessä omaa yksityistä lentoyhtiötään pyörittäneen Hendersonin kanssa.

Entinen Britannian ilmavoimien upseeri Henderson ei voinut itse lentää Salaa, koska oli tuolloin vaimonsa kanssa lomalla Pariisissa.

Henderson palkkasi pilotiksi usein käyttämänsä apurin Ibbotsonin, vaikka tällä ei ollut lupaa toimia ammattilentäjänä eikä lentää yöaikaan. Sen lisäksi Ibbotsonin lupa lentää turmakonetyyppiä, eli yksimoottorista Piper Malibua, oli vanhentunut.

Oikeudelle esitettyjen todisteiden mukaan Henderson oli reagoinut turmauutiseen itsekkäällä tavalla: hän oli lähettänyt tukun tekstiviestejä lennosta tietäneille ihmisille ja pyytänyt näitä vaikenemaan, koska puhuminen olisi ”voinut avata matopurkin”.

Emiliano Sala kuvattuna vuonna 2018.

Salan omaisia edustanut asianajaja sanoi lausunnossaan, että on tyytyväinen tuomioon.

– Tämän kaltaiset laittomat lennot on saatava loppumaan, asianajaja halusi painottaa lentoviranomaisille.

Juristi kommentoi myös, että haluaa onnettomuustutkimuksien jatkuvan yhä esimerkiksi turmakoneen kunnon suhteen.

– Vasta kun kaikki faktat saadaan tietoon, Emilianon perhe voi lopultakin tietää totuuden tragediasta. Silloin kaikki mahdollinen voidaan oppia, eikä minkään toisen perheen tarvitse läpikäydä estettävissä ollutta kuolemaa.

Source Link is.fi