Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0ba0250677f283220d25b9c43d9a9cef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Diili-voittaja ottaa kantaa somessa levinneisiin huhuihin – tällainen tunnelma kuvauksissa oli – Uutisalue

Diili-voittaja ottaa kantaa somessa levinneisiin huhuihin – tällainen tunnelma kuvauksissa oli

Varo juonipaljastuksia! Diilin tuoreimman kauden voittaja selvisi maanantai-iltana. Voittaja koki kauden aikana suuria tunteita, niin hyviä kuin huonojakin.

Keväällä esitetty Diili-ohjelma on tullut päätökseensä, ohjelman voittaja selvisi maanantai-iltana.

Tiukan finaalijakson lopussa yrittäjä Aini Mäensivu, 36, sai kuulla olevansa kauden voittaja ja ansainneensa itselleen uuden työn kulttuuritehdas Korjaamolta.

– Kyllähän se tuntui huikealta hetkeltä. Se kuusi viikkoa oli ollut raskas puserrus, erityisesti se finaaliviikko, Aini muistelee tunnelmiaan nyt.

Finaaliviikkoon mahtui hääjuhlien järjestäminen alle vuorokaudessa, konseptin suunnittelua, työhaastattelu ja oman tapahtuman järjestäminen.

– Se viikko oli niin vähäuninen, että siinä oli kaikki tunteet niin pinnassa. Sen huomaakin, että itkeskelen siinä jaksossa aika paljon. Olin niin viimeiseen saakka viritetty ja uuvutettu, mutta kun voitto tuli, niin totta kai se oli ihan huikea hetki.

Ennen voittajan selviämistä Aini kertoo käyneensä toiseksi jääneen Niklaksen kanssa hyviä ja syvällisiäkin keskusteluja. Kilpailusta huolimatta tunnelma oli heidän välillään hyvä.

Ainin mukaan jaksossa ei näy, miten lämpimästi Niklas onnitteli häntä heti voittajan julkistuksen jälkeen johtoryhmän edessä. Tuoreen voittajan mukaan tuotannosta kerrottiin, että oli ensimmäinen kerta ohjelman historiassa, kun toiseksi jäänyt onnitteli voittajaa niin lämpimästi heti kameroiden vielä käydessä.

– Hän sanoi, että hienosti vedetty ja tämä on sinun paikkasi. Se tuntui todella hyvältä, että oli lämmin henki siinä hetkessä.

Niklas onnitteli voittajaa lämpimästi. Kuva: Saku Tiainen

Ohjelmaan lähtiessä kilpailijat eivät Ainin mukaan tarkkaan tienneet, minkälaisesta pestistä he kisasivat. Nyt neuvottelut Korjaamon kanssa on saatu päätökseen ja toukokuussa Aini aloittaa työnsä konseptijohtajana.

– Olemme saaneet hyvän sopimuksen aikaiseksi ja innolla odotan, että pääsen sinne tekemään uusia juttuja.

Yrittäjyydestä Aini ei kuitenkaan ole luopumassa, vaan sen sijaan hän tulee tekemään kahtena päivänä viikossa töitä Korjaamolle. Muuten hän keskittyy edelleen työskentelemään kahden yrityksensä parissa.

Juuri se olikin Ainille tärkeää, ettei hänen täytyisi ajaa viiden vuoden aikana rakentamaansa yritystoimintaa alas.

– En ole ajatellut, että haluaisin takaisin täyspäiväisesti jonkun palkkalistoille. Siitä olin aika varma jo lähtökohtaisesti, mutta kyllä Korjaamo on mielestäni siisti paikka ja en olisi kilpailuun lähtenyt, jos siellä ei olisi ollut kiinnostava duuni palkintona.

Jos Ainin täytyisi kuvailla Diiliä kokemuksena yhdellä sanalla, hän sanoisi haastava.

– Kuvasin sitä matkaa vuoristoradaksi. Hyvät hetket tuntuivat maailman parhailta ja huonot hetket tuntuivat maailman hirveimmiltä. Sitä oli hyvin vähän millään neutraalilla alueella.

Huonoja hetkiä olivat tietenkin häviöt.

– Niistä joutui todella nopeasti tsemppaamaan itsensä uudelleen seuraavaan tehtävään. Se oli vaikeaa, koska häviön hetkellä piti aina käydä keskustelu, että mitä siinä kävi ja kuka oikein mokasi.

Normaalisti Aini ottaisi aikaa asioiden reflektoimiseen ja pohtimiseen.

– Siinä pitikin olla heti sataviisikymmentä lasissa valmiina menemään, tässä ei ollut tilaa oikealle reflektoinnille, vaan painettiin pää kolmantena jalkana.

Katsojilta Aini on saanut kehuja ”lehmän hermoistaan.” Jälkeen päin jaksoja katsoessa hän on itsekin ollut yllättynyt siitä, miten rauhallisena hän pysyi haastavissa tilanteissa.

– Kyllähän siellä on stressaavia tilanteita ja kova tekemisen meininki. Ihmisillä saattaa tehdessä helposti olla erilaisia tapoja toimia, saattaa sanoa pahasti. Olen osannut siinä tilanteessa jotenkin navigoida.

Mikä voittajan salaisuus oli, miten hän pysyi niin rauhallisena? Hän nimeää yhtenä esimerkkinä joogan ja mindfulness-harjoitteet.

Stressiä hän purkaa muilla tavoin, muun muassa hengittelemällä tai treenaamalla.

– Minun ei tarvitse siinä hetkessä alkaa reagoimaan siihen paineeseen.

Ilmapiiri kilpailijoiden välillä nousi tuoreimman Diili-kauden aikana puheenaiheeksi somessa. Ainin mukaan ilmapiiri kilpailijoiden kesken oli kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä.

– Varsinkin loppua kohden minulla oli tarve ottaa omaa aikaa sen kaiken keskellä, mutta aina kun törmäsi johonkuhun saunaosastolla tai menimme porukalla syömään, oli se henki aina todella hyvä.

Voittajan mukaan tehtävien kovat paineet ja stressi näkyivät niiden suorittamisen aikana.

– Ja totta kai haastatteluissa aina kysyttiin, kenen syytä tämä oli, jos joku mokasi. Siinä tulee tällaista (draamaa), mutta porukan kesken oli kuvausten aikaan oikein hyvä henki.

Jessi ja Aini suunnittelivat toiseksi viimeisessä jaksossa tiiminä hääjuhlat alle vuorokaudessa. Kuva: Saku Tiainen

Viimeisissä jaksoissa katsojat kiinnittivät huomiota myös Ainin ja toisen kilpailijan Jessin väleihin. Joidenkin mielestä kanssakilpailija puhui Ainille välillä alentavasti.

– Sanoisin, että meillä on Jessin kanssa todella erilainen tekemisen tapa ja se näkyy. Se näkyi esimerkiksi häätehtävässä, että otimme muutaman kerran yhteen. Olemme molemmat myös hyvin ratkaisukeskeisiä, ei siihen ollut tarvetta jäädä sitä vatvomaan sen enempää, Aini toteaa asiallisesti.

Viihdeohjelmassa mahdolliset pienetkin kitkat nostetaan tikunnokkaan, jolloin ne voivat vaikuttaa suuremmilta kuin ne todellisuudessa ovat.

– Eli jos sitä draamaa jossain on, sitähän halutaan silloin todella paljon myllyttää.

Tehtävien tiukat aikataulut saivat katsojat myös ihmettelemään. Erityisesti tehtävä, jossa tiimien täytyi luoda ennakkotapahtuma samana iltana pelattuun HJK–Honka-otteluun aiheutti närää katsojissa ”epärealistisen” aikataulun vuoksi.

Myös Aini myöntää, että kyseinen tehtävä meni ”täysin vihkoon.”

– Eihän näitä tehtäviä kai ole suunniteltu sellaisiksi, että niissä mitään mallisuorituksia halutaan, hän naurahtaa.

Voittajan mukaan kilpailun ideana on luoda vaikeita ja erittäin haastavia tehtäviä. Monesti kilpailijat onnistuivat hänen mielestään myös ihmeisiin, ja tehtävät onnistuivat vaikeista olosuhteista huolimatta.

– En ota tuotannon asioihin kantaa, miten he ovat sen suunnitelleet tai ajatelleet. Kuvausten keskellä, kun tulee niitä kuuluisia kierrepalloja ja ihan mahdottomia tehtäviä, sinä vain lähdet tekemään. Ei me siinä jääty kyseenalaistamaan, onko tämä edes mahdollista.

Somessa on myös levinnyt väitteitä, joiden mukaan kilpailijoille olisi tahallaan annettu vääriä ohjeistuksia mokailujen toivossa.

– Tiedän, että kilpailijat puhuivat kuvausten aikana, että laittaako tuotanto tahallisesti kapuloita rattaisiin. Mutta en nähnyt, että tuossa olisi ollut mitään ongelmaa. Päinvastoin mielestäni tuotannossa oli hyvin yksi ainoa ihminen, keneltä kysyttiin sääntöjä.

Tehtävän aikana sääntöjä sai tarkistaa aina tältä samalta henkilöltä. Sillä välteltiin sitä, ettei tehtävien annossa syntyisi väärinkäsityksiä.

Stressin keskellä välillä saattoi päähän pilkahtaa ajatus siitä, että vaikeutettiinko tekemistä tahallaan.

– En usko, että tällaisesta oikeasti oli kysymys, Aini sanoo.

Ilta-Sanomat ja Nelonen ovat osa samaa Sanoma-konsernia.

Source Link is.fi