Banner Before Header

Eksät listan kärjessä! Näistä ihmisistä suomalaiset fantasioivat seksin aikana

Mistä suomalaiset fantasioivat masturboinnin ja muun seksin aikana? Tätä kysymystä selvitettiin Kaalimato.comin teettämässä kyselytutkimuksessa, johon vastasi 1 000 suomalaista.

Kyselyn mukaan kaikista yleisin fantasioinnin kohde on entiset kumppanit. Jopa 21 prosenttia eli joka viides on fantasioinut eksästään.

Myös julkisuuden henkilöistä fantasioidaan melko paljon, sillä 18 prosenttia kertoi julkkisten olleen fantasioissaan.

Kaveristaan on fantasioinut 15 prosenttia ja työkaveristaan puolestaan 12 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista.

7 prosenttia vastaajista kertoo fantasioiden kohteeksi naapurin, 6 prosenttia kaverin kumppanin. Muita tutkimuksessa mainittuja fantasioinnin kohteita olivat opettajat (5 %), personal trainerit tai valmentajat (2 %) ja kaverin vanhemmat (1 %).

Tutkimuksen mukaan fantasiat tutuista ihmisistä ovat yleisiä niin sinkuilla kuin seurustelevillakin suomalaisilla. Naimisissa olevilla vastaajilla oli muita vähemmän tuttuihin kohdistuvia fantasioita.

Miehet naisia aktiivisempia fantasioimaan

Tutkimuksen perusteella miehet ovat naisia ahkerampia fantasioimaan.

Miehistä 26 prosenttia kertoo entisen kumppanin käyneen mielessä seksin aikana, naisista 16 prosenttia. Myös julkisuuden henkilöt ja kaverit ovat miesten keskuudessa huomattavasti yleisempiä fantasioita kuin naisilla.

– Miehillä kiihottumisen tunne syntyy naisia voimakkaammin visuaalisuuden kautta. Voisiko miesten ja naisten fantasiointiin liittyviä eroja selittää osittain se, että miehet tarvitsevat oikean näköhavainnon jostakin palauttaakseen sen sitten mieleensä fantasian tasolla? Naiset puolestaan pystyvät luomaan helpommin mielikuvia ilman faktaan perustuvaa näköhavaintoa, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen pohtii Kaalimato.comin tiedotteessa.

Toistuvat fantasiat voivat kertoa siitä, mitä elämäänsä kaipaa

Toistuvien fantasioiden taustalla voi olla asioita, joita kaipaa – tietoisesti tai tiedostamatta – elämäänsä.

– Esimerkiksi läheisestä kaverista tai kollegasta toistuvasti fantasioiminen saattaa kertoa jostakin tunnetason tarpeesta. Fantasian juurisyy voikin siis todellisuudessa olla vaikkapa tarve kokea luottamuksen tunnetta omassa elämässään.

Lavikainen muistuttaa, että fantasiat tutuista ovat hyvin yleisiä, eikä niistä pidä potea syyllisyyttä tai huonoa omatuntoa, vaikka olisi parisuhteessa.

Lue lisää: Suomalaiset paljastivat, mitä seksifantasioita he ovat toteuttaneet – yksi on yli muiden

Lue lisää: Uskalluksen puute estää monia toteuttamasta fantasioitaan – seksuaali­terapeutti listaa kolme asiaa, jotka voivat auttaa

Lue lisää: Miehet paljastavat aidot toiveensa seksin suhteen – ”Miestä ei kiihota mikään muu niin paljon kuin se…”

Source Link is.fi